Blogosfera Večernjeg lista

U skladu s prirodom
Silvija Kolar-Fodor

U skladu s prirodom

Silvija Kolar-Fodor

Više o blogeru
O blogeru

Silvija Kolar-Fodor

Kao biovrtlarka, vegetarijanka i aktivistica, pokušavam svoj život usmjeriti u skladu s prirodom. Između mene i Prirode uvijek je postojala neka posebna veza i iako sam se bavila raznim stvarima u životu, život me je vratio Prirodi. Moj biovrt mi je nepresušan izvor zdravlja, radosti i inspiracije.

Autorica sam internet stranice i tekstova na www.biovrt.com, predsjednica Udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, voditeljica/edukatorica „Škole vrtlarenja“ i radionica o biovrtlarstvu u sklopu udruge, nositeljica OPG-a u kojem se bavim ekološkim uzgojom voća i povrća, kolumnistica na portalu Naturala.hr, administratorica foruma Vrtlari, autorica tekstova na sirovahrana.hr, zaljubljenica u Prirodu te dugogodišnja iskusna biovrtlarka.

Jedan od omiljenih hobija mi je i fotografija koju sam uspješno spojila s vrtlarenjem i pisanjem; sve što raste ili živi na vrtu redovito fotografiram i objavljujem na mojoj stranici. Svojim radom na vrtu pokušavam ne samo uzgojiti zdravu hranu, nego učiti od prirode, i pronaći načine vrtlarenja koji neće biti toliko udaljeni od prirodnih zakonitosti kao što je to u konvencionalnoj poljoprivredi. Težim razumijevanju načina na koji funkcioniraju biosustavi i kako postići maksimalne učinke u vrtu s što manje napora – kako vrtlariti u savezu s prirodnim zakonitostima, a ne boriti se protiv njih. Trudim se očuvati stare sorte cvijeća i povrća, te znanja naših djedova i baka.

Duboko vjerujem u to da svi naši postupci itekako imaju utjecaja na cijeli svijet oko nas. Stoga se trudim biti promjena koju želim vidjeti u ovom svijetu.

E-mail:
biovrt@biovrt.com

Blog „U skladu s prirodom“ je vodič za povratak prirodi. U njemu ćete naučiti kako vrtlariti u skladu s prirodom, kako sebi uzgajati zdravu hranu i kako pritom uživati u stvaranju i Prirodi koja vas okružuje.