Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera U skladu s prirodom

Darujemo igru školama - jer učenje treba biti zabavno

Napravili smo edukativnu društvenu igru “Mali čuvari prirode” o prirodi i zaštiti okoliša
Objava 04. studenoga 2019. 0 komentara 440 prikaza
Biovrt
Biovrt
Igra Mali čuvari prirode

Kada smo razmatrali koji edukativni alati će najbolje zainteresirati učenike na učenje, a da se pri tome ipak dobro zabave, bilo je jasno da je to edukativna družtvena igra.

Zbog toga je "Udruga Biovrt – u skladu s prirodom" kreirala i svijetu predstavila edukativnu društvenu igru za velike i male “Mali čuvari prirode”, a napravili smo je u sklopu projekta "Mali čuvari prirode za velike promjene" (VIŠE).

Igra na zabavan i jednostavan način pomaže djeci da uče o važnim temama poput zaštite prirode, bioraznolikosti i svijetu oko sebe. Istovremeno stvara mogućnost da djeca prenose naučno svojim vršnjacima, roditeljima i ostatku zajednice kako očuvati planet na kojem živimo, kako uzgajati zdravu hranu i brinuti o cijelom biosustavu o kojem i mi sami ovisimo. Tako svi postajemo (mali i veliki) čuvari prirode za velike promjene.

Igru smo predstavili na završnim konferencijama projekta i poklonili svim međimurskim osnovnim školama, u kojima su je djeca već i igrala. Povratne informacije koje smo dobili su odlične, te nam je jako drago što smo ovim edukativnim alatom uspjeli djecu i zabaviti, ali i naučiti bitnim temama.

Želite li i da vaši učenici nauče kako postati mali čuvari prirode? Sjajno!

U sklopu ovog poziva obradovati ćemo 10 osnovnih škola koje će igru moći koristiti u nastavi i u dnevnim boravcima, stoga raspisujemo natječaj i pozivamo osnovne škole u RH da se prijave.

Tko može sudjelovati?   Sve osnovne (i područne) škole s područja Republike Hrvatske.

Kako sudjelovati? Od  28.10.-08.11.2019. pošaljite nam prijavuprema detaljnim uputama objavljenim na linku:
https://www.biovrt.com/vijesti/poziv-skolama-udruga-biovrt-daruje-edukativnu-drustvenu-igru-mali-cuvari-prirode/ 

 

Više o igri pogledajte na kratkom videu: 

Veselimo se vašim prijavama.

BiovrtFoto: Biovrt 1 / 11

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.