Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera U skladu s prirodom

Svjetski dan hrane - jesmo li svjesni koliko je hrana bitna?

Objava 16. listopada 2020. 0 komentara 162 prikaza
Silvija Kolar-Fodor
Silvija Kolar-Fodor
Silvija Kolar-Fodor

Danas, 16.10. slavimo kao Svjetski dan hrane.

Ovo je dan kad se svi trebamo podsjetiti da je upravo hrana temelj civilizacija i osnovna ljudska potreba bez koje ne možemo preživjeti, te da je način na koji uzgajamo hranu od presudne važnosti na zdravlje ljudi i budućnost našeg planeta. 

Upravo zahvaljujući počecima skupljanja sjemenja i organiziranom uzgoju hrane nastale su prve civilizacije. Prije toga, ljudi su bili sakupljači, nomadi, lovci, tek uzgoj hrane omogućio je nastanak prvih gradova i pravih civilizacija.

Iako i danas hranu često uzimamo zdravo za gotovo, ona je osnovna potreba bez koje ne možemo preživjeti - trebamo ju svaki dan. I sve ove godine mnogi su uzimali hranu zdravo za gotovo i mislili  kako je sve u dućanima lako dostupno - sve dok nisu počeli zatvarati svjetske ekonomije radi koronavirusa. Upravo tada sjetili smo se koliko je važno imati pristup hrani i kako ne možemo bez nje. Ljudi su počeli raditi zalihe hrane za slučaj većih ograničenja, a mnogi su po prvi put počeli uzgajati svoju hranu - bravo! 

U svemu negativnom što se je događalo ove godne, jako je pozitivno što su mnogi počeli promišljati o hrani i što su mnogi po prvi puta krenuli u avanturu uzgoja vlastite hrane. Ovo je prilika u kojoj će mnogi otkriti kakva je radost, ali i privilegija i sloboda imati svoju zdravu vlastitu hranu na dohvat ruke.  

Uz znanje o uzgoju hrane i sjeme koje čuvamo - slobodni smo i samodostatni. I vjerujte mi, oni koji imaju svoja imanja i koji uzgajaju svoju hranu te čuvaju svoje sjeme, nisu bili niti približno toliko zabrinuti od neizvjesnosti kojiko je to bio ostatak populacije. 

Stoga budite i vi neovisni - uzgajajte svoju vlastitu zdravu hranu i čuvajte sjeme! To je pravi put do neovisnosti i samodostatnosti.

Moja misija je inspirirati vas i educirati kako uzgojiti svoju zdravu organsku hranu. Zato smo povodom ovog dana odlučili još više motivirati ljude na uzgoj vlastite hrane :) Od 15-20.10. svi koji kupe moju knjigu "Vrtlarenje u skladu s prirodom" dobivaju na poklon sjeme iz Biovrta - salata mix, rajčica mix i lisnati kelj Nero di Toscana, te edukativnu brošuru "Upoznajmo biljno carstvo". 

Zašto imati ovu knjigu?
Jer je ovo jedina knjiga koja će vam biti potrebna da steknete znanje i sigurnost u sebe kako uzgojiti zdravu hranu za sebe i svoju obitelj. Naravno, uz praksu na vrtu.

Zašto je super imati ovo sjeme?
Zamislite samo domaće rajčice i salate raznih boja i oblika, mirisne i ukusne kakve su nekad bile i koje su rasle u Biovrtu da bi ovog proljeća za vas rasle u vašem vrtu. Tu je i Kelj Nero s kojeg listove možete kidati cijele zime za svoja jela i smoothije.
Zato ❤


Knjigu možete naručiti putem online narudžbenice po cijeni od 129kn + PPT na poveznici OVDJE. 

Znam da ćete uživati u njoj :) 

Za sva vrtlarska pitanja, tu sam i dalje za vas, inspiriram vas i educiram kako uzgojiti svoju zdravu organsku hranu. Moje savjete možete i dalje pratiti na webu – www.biovrt.com , na facebooku https://www.facebook.com/biovrtlarka.silvek/  i na instagramu https://www.instagram.com/silvija_biovrt/, a za vrtlarske rasprave i pitanja, pridružite nam se u FB biovrt grupi: https://www.facebook.com/groups/330625128170/

Uzgoji svoju hranu, stvori svoju slobodu  !

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.