Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera U skladu s prirodom

Želite više radosti u životu? Posadite vrt.

Objava 16. prosinca 2021. 0 komentara 1478 prikaza
Silvija i uresnice
Silvija i uresnice
Silvija i uresnice

Postoji nešto čudesno u vrtlarenju, u tome kako ono djeluje na nas.

Daje nam radost, spokoj, nadu i vjeru u budućnost.

Od malih sjemenki koje stavljamo u zemlju, preko sretnog iščekivanja da one niknu i krenu narasti, sve do velike radosti gledajući kako rastu i napreduju biljke koje smo posijali.

Kad vidimo kako sve raste, a znajući da smo i mi dio toga - prekrasan je osjećaj.

E da, uz svu tu radost, daju nam i hranu, osjećaj sigurnosti, neovisnosti.... 

Vrtlarenje nam daje snagu i daje nam smisao. Daje nam mjesto u krilima majčice Prirode. Jer bez nje to ne bi bilo moguće. Ali u suradnji s njom, možemo raditi prava čuda i stvoriti pravi raj u svom kutku svemira.

Koliko nam radosti može donijeti vrt u životu?
Moj odgovor: neopisivo puno. 

Vrt može biti i besplatna tjelovježba, boravak na otvorenom, besplatna psihoterapija, izvor radosti i inspiracije.


Vrt nam daje tu vezu s prirodom koju smo izgubili. Kad krenemo uzgajati hranu, ponovo počnete osjećati tu povezanost s ciklusom života na Zemlji. 


Vrt je stvaranje. I kad vidite to čudo života na svakom koraku, kad vidite rezultate svog rada – a oni su tu cijele sezone – to vas mijenja. Postajete strpljiviji, zahvalniji, smireniji i sretniji.


Ponekad jednostavno stanem na mom imanju, među cvijećem, povrćem, voćkama i drvećem, te puna srca osjetim neizmjernu radost kako sam u stvaranju svega ovog sudjelovala i ja. Osjećaj je neopisiv. 


Mnogi koji vrtlare će vam reći da su od tog trenutka kad su započeli saditi vlastiti vrt puno sretniji. I da im je u izazovnim događajima u životu upravo vrt pomogao da to prebrode.


Stoga ako još niste, krenite u ovu prekrasnu avanturu, idealan je trenutak za to – upravo završava jedna, a skoro počinje nova vrtlarska sezona. 


A da bi vam u tome pomogli – imamo blagdanske poklone baš za vas.
NARUČITE KALENDAR IZ BIOVRTA ZA 2022 GODINU (a mi ćemo vam uz svaki naručeni kalendar pokloniti biovrtni blagdanski paketić sjemenja.Za 2022. godinu  smo štampali zidni kalendar s mojim fotografijama i vrtlarskim savjetima. Uz prekrasne fotografije iz Biovrta, tu su i mjesečni vrtlarski savjeti. Uz svaki mjesec na kalendaru stoji kratki podsjetnik u nekoliko rečenica o najaktualnijim vrtlarskim radovima. Tako ćete se osigurati da uz naše savjete obavite vrtlarske poslove na vrijeme.


U razdoblju od 15.12.-31.12.2021. uz svaki naručeni kalendar, iz Društvene banke sjemenja udruge Biovrt, poklonit ćemo vam i prigodni blagdanski komplet sjemenja po izboru - Šareni vrt, Ljekoviti vrt, Divne rajčice, Najbolja vrtlarska godina ili Moj vrtlarski izbor. 

A osim toga, u ovom razdoblju imamo i poklone za sve naručitelje moje knjige „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ – poklanjam vam čak 4 paketića sjemenja i edukativnu brošuru „Očuvajmo biorazzznolikost“

Uzgoji svoju hranuFoto: Uzgoji svoju hranu 1 / 12


Sve detalje i narudžbenicu pogledajte na poveznici: https://www.biovrt.com/narucite-kalendar-iz-biovrta-za-2022-godinu/

 


 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.