Blogosfera Večernjeg lista
Povratak na blog

Nastavnici (čitaj neradnici) u štrajku

Deveti je radni dan kako traje štrajk prosvjetnih djelatnika , no nikakvo se konstruktivno rješenje još ne nazire. Kao da nije dovoljna samo ta nezainteresiranost naše Vlade za sektor obrazovanja, premijer je svojom izjavom kako on "radi i po 15,16 sati na dan, a ne žali se" indirektno dao naslutiti kako i on prosvjetne djelatnike smatra neradnicima.
Objava 22. listopada 2019. 6482 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 6
 • Deleted user:

  lojtra2 ... D.Š. je na vrijeme pobjegla upravo tamo gdje je nerad/nered gdje je dogurala (kao i još neki) tako daleko da nije važno što ne zna jezik koji je "diplomirala"! Možda je studiral/diplomirala po skraćenom programu na nekom od ... prikaži još!od poznatih učilišta. Naše školstvo žrtva je bestijalnih, nezasitnih kleptomana koji za osiguranje vlastitih pozicija (predizborne aktivnosti) za još jedan mandat uzimaju iz proračuna kolko im se prohtije - nikog ne pitaju za mišljenje i ne polažu račune nikome?!

  12:40 23. 10. 2019.
 • CoffeeTime:

  Zanimljivo je da svi volimo komentirati učiteljski posao, kao ništa ne rade i sl. Da je to radno mjesto tako bajno mladi bi se trgali da odu u prosvjetu, a ne bi od nje bježali. Poznanik mi radi na Prirodoslovno ... prikaži još! matematičkom fakuktetu pa kaže da je sve manje studenata matematike i fizike zainteresiranih za nastavnički smjer, odnosno da ih gotovo i nema.

  21:27 23. 10. 2019.
 • zlatan456:

  Od kad je naobrazba postala "obrazivanje", teško se srozala, nažalost.

  12:31 23. 10. 2019.
 • Avatar Point_of_view
  Point_of_view:

  Prema podacima DZS-a, broj učenika koji su upisali ovu školsku godinu iznosi 316.104, što je 53.594 manje nego prije deset godina kada ih je bilo 369.698. Istodobno, učitelja je ove godine bilo zaposleno 33.415, odnosno 2180 više nego prije deset ... prikaži još! godina. A kako bi bilo da vas plaćaju po rezultatima rada? Recimo, PISA stidije, gdje smo već godinama na zadnjim pozicijama među zemljama EU-a. Ovoj državi su neophode generalne reforme i opis svakog radnog mjesta kao i definiranje mjerljivih ciljeva od čijeg stupnja realizacije ovisi najmanje 30% plaće.

  13:06 23. 10. 2019.
 • lojtra2:

  Više od bilo kakvih stilskih bravura i pristranih napisa te etiketiranja nas koji ne podržavamo štrajk prosvjetnih "radnika" stanje i kvalitetu tog istog "obrazovanja" pokazat će nam nedavni govor donedavne prosvjetne radnice, nastavnice engleskog jezika - Dubravke Šuice u Briselu!

  11:54 23. 10. 2019.
 • pepadea:

  U ovoj državi postalo je normalno zagovarati sve što je sada aktualno bez obzira da li je ispravno ili ne. Pa tako i ovo s učiteljima. U ovom tekstu se opisuje jedva 10-15% učitelja koji svoj posao rade kako bi ... prikaži još! trebali pa i više od toga, stvoriti i oblikovati mlade ljute pune znanja i željom za istim. No ostali veći postotak su sasvim druga priča. Iz iskustva znam za učitelje/profesore koji zadnjih 10 godina nisu promjenili ispite (imam 3 djece različite dobi koji su pohađali istu OŠ kod istih profesora). Isto tako znam za slučaj blaže disleksije gdje je učitelj mrtvo hladno rekao "dajte ga u posebnu školu nemam se ja vremena baviti s njime". Nadalje, hrpa njih traži od djece da sami kopiraju radne listove, zadatke i sl. tako da ovo "učitelji nose od doma" pada u vodu. U jednom slučaju smo pitali učiteljicu engleskog da pomogne djetetu kojem slabo ide nakon nastave ili vikendom, platit ćemo, ali odgovor je bio "meni ih je puna kapa i ovih par sati što sam s njima nek nauče!". Zašto uporno objavljujete tekstove gdje ih prikazuje kao svece koji se odriču svojeg života da bi radili s našom djecom?? Opet, čast izuzecima. Zato uvest plaćanje po učinku. Novinari pljuju po političarima populistima a sami su takvi jer eto sad je "in" braniti i veličati štrajk. Gdje su tu policajci, vatrogasci, doktori a da ne spominjem zidari, pekari, smetlari, tete u Konzumu i sl. koji imaju više radnih sati na grbači.

  16:01 23. 10. 2019.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.