Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Putnik bez koraka

Kako uopće opisati ovu čudnu i tešku 2020. godinu?

Neka Vam je sretna, uspješna, zdrava i MIRNA Nova godina!
Objava 31. prosinca 2020. 0 komentara 310 prikaza
Foto: Slaven Škrobot
Foto: Slaven Škrobot
Bez obzira na sve loše što mi se ove godine dogodilo, a bilo je toga, bilo je puno više onih dobrih i pozitivnih stvari kojih ću se rado sjećati.

Kako uopće opisati ovu čudnu i tešku 2020. godinu. Krenula je dobro, da bi nas u ožujku tamo neki „nebitan“ virus u dalekoj Kini strpao u karantenu. Uslijedio je potres u Zagrebu i malo je falilo da nismo gledali katastrofu koju gledamo danas. Ljeto, više temperature i slabije mjere konačno su dovele do opuštanja koje nije trajalo dugo. Porast slučajeva oboljelih od virusa zatvorio je granice i po drugi put ostvario nam se najcrnji scenarij. Opet zatvoreni, većina je u nadi da gore ne može, odbrojavala posljednje dane ove godine. Netko ili nešto odlučilo je da nam godina neće završiti u miru i pogodila su nas još dva jaka i katastrofalna potresa koja su nažalost zadesila jedno od najnerazvijenijih područja Hrvatske.

Bez obzira na sve loše što mi se ove godine dogodilo, a bilo je toga, bilo je puno više onih dobrih i pozitivnih stvari kojih ću se rado sjećati. Na Šri Lanki postao sam prva osoba na svijetu koja se u kolicima „popela“ na svetu stijenu Pidurangalu. Zahvaljujući vama, dobio sam bicikl koji je mom životu dao mu jednu novu, posve drukčiju dimenziju.

Putovao sam Hrvatskom obalom i istraživao neka manje poznata mjesta i otoke. Biciklirao sam cijelim Dugim otokom, Mljetom i Visom. Vozio sam se po prvi put nakon jedanaest godina u kajaku i posjetio nevjerojatno lijepu špilju Golubinku.

Zahvajuljući prijatelju sjeo sam i po prvi puta nakon ozljede na motor. Družio sam se s prijateljima i upoznao nove vrhunske i zanimljive ljude. Uživao sam u prekrasnim zalascima sunca. Sve to, pokušao sam vam što detaljnije dočarati kroz svoje videe i putopise. Kao šećer na kraju stigla je i nagrada za putnika godine i moja prva ozbiljnija poslovna suradnja.

Da li sam samo imao sreće ili se sve tako posložilo jer sam se potrudio da tako ispadne, ne znam, ali ne mogu se žaliti. Istina je da bude onako kako si napraviš, ali nažalost na neke se stvari jednostavno ne može utjecati. Mogao bih o ovoj godini napisati roman, previše je svega, previše je pomiješanih osjećaja i previše toga kruži po glavi. Iako sam prvotno napisao puno toga, sve sam obrisao i odlučio to skratiti i samo vam poželjeti sve najbolje.

Ljudi dragi, iskreno vam želim sve najbolje u Novoj godini i da bude bolja i uspješnija od prethodne. Da nam se životi vrate u normalu, da prođu ovi potresi i nestane šugavi virus. Da opet normalno putujemo, radimo, uživamo, družimo se i budemo slobodni. Nadam se da nas je sve 2020. naučila nečemu, da cijenimo male stvari i život i da ih više nikada ne uzimamo zdravo za gotovo. Da shvatimo koliko smo maleni i krhki i da cijenimo i poštujemo ovu našu planetu koja je naš dom. Da nije važna nacionalnost, boja kože, vjera ili razlika u mišljenju i da smo na kraju apsolutno svi isti i da je najvažnije biti čovjek. Pokazali smo to u zadnjih par dana i nadam se da će tako ostati i sljedeće godine.

Za kraj sam složio kolaž s devet fotografija koje su meni obilježile 2020. godinu, naravno, u pozitivnom smislu. Nije bilo lako, ali mislim da mi ove fotke nekako najviše znače jer su mi izmamile osmijeh na lice. 

I još jednom, suzdržite se noćas od bacanja petardi i mislite na ljude, pogotovo na one koje je potres najviše pogodio i koji su izgubili krov nad glavom. To je vrlo lako mogao biti  i netko od nas!

Neka Vam je sretna, uspješna, zdrava i MIRNA Nova godina! ❤🙏
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.