Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Putnik bez koraka

Zalazak Sunca kao nagrada

Primjerice, jedan sam dan u Australiji sjedio od 04:00 ujutro pa sve do 02:00 ujutro sljedećeg dana. Znači sjedio sam 22 sata! Možete li si uopće zamisliti da toliko dugo sjedite? Kako to uopće izdržim?
Objava 20. travnja 2021. 0 komentara 316 prikaza
Slaven Škrobot
Slaven Škrobot
Zalazak sunca

"Slavene, od kuda ti toliko energije?"

Pitanje je to koje uz: "Što ti se dogodilo?“ jako često dobivam. Dugo sam tražio odgovor na to pitanje i puno je stvari te izvora iz kojih crpim energiju, uglavnom nesvjesno. Sada ću vam reći za jedan od njih. 

Iako sam oduvijek imao energije za trojicu, ne samo nakon ozljede, primijetio sam da to posebno dolazi do izražaja kada sam na putu. Tada se pretvaram u neku drugu osobu. Taj Slaven još je energičniji, luđi i izdržljiviji od onog Slavena u Zagrebu.

Jednostavno, za vrijeme putovanja nalazim se u nekom drugom, imaginarnom svijetu u kojem svi problemi, obaveze pa čak i bolovi nestaju. Osjetio sam to možda i najviše u Australiji. Drži me taj neki adrenalin i nevjerojatno mi je kako uopće neke stvari izdržim i/ili podnesem. Volio bih da se u tom trenutku možemo zamijeniti i da na kratko osjetite isto što i ja. Stvarno sam prošao kroz nevjerojatne stvari, izdržao i istrpio što nisam mislio da hoću, ne samo tamo već općenito, na svim putovanjima.

Primjerice, jedan sam dan u Australiji sjedio od 04:00 ujutro pa sve do 02:00 ujutro sljedećeg dana. Znači sjedio sam 22 sata! Možete li si uopće zamisliti da toliko dugo sjedite? Kako to uopće izdržim?

Rekao bih da ključ leži u konstantnoj samomotivaciji, malim stvarima i stalnom traženju te ispunjenju nekih ciljeva. Primjerice, zalazak Sunca! Iako potpuno besplatan, ja ga vidim kao nagradu. Svakodnevnu nagradu nakon napornog dana. Razlika je u tome što je ta nagrada svaki dan neizvjesna, mistična i zagonetna. Nikada ne znaš hoćeš li ju dobiti i ako hoćeš, kakva će ona biti? Hoće li nebo biti posve čisto ili će biti oblaka? Hoću li dobiti savršeni zalazak ili uobičajeni? Hoće li mi u trenutku proletjeti ptica baš kao i na ovoj fotografiji? Hoću li u smještaj sretan i ispunjen ili tužan, u nadi da će sljedeći dan biti bolji? Volim zaraditi taj zalazak!

Gledate li i Vi na zalazak Sunca tako? Zaradite li Vi svoj zalazak i u čemu pronalazite svoju snagu?

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.