Blogosfera Večernjeg lista

Marginalije
Snježana  Nemec

Marginalije

Snježana Nemec

Više o blogeru
O blogeru

Snježana Nemec

Rođena sam 1962. godine u Puli. Prvo i meni najbitnije je da sam postala baka jednog sada već trogodišnjaka. Magistra sam ekonomije, uglavnom zato jer nisam uspjela upisati komparativnu književnost (stvari oko upisa ipak su se promijenile, na bolje) Radim, i kako stvari stoje s ovom našom mirovinskom reformom radit ću dok mi se pogled na spusti na donji dio štapa. Predstaviti se, reći o sebi nekoliko riječi nikad mi nije išlo. Uostalom, neka napisano govori o meni. Vaša razmišljanja, vaši stavovi koja ćete, nadam se podijeliti neka govore o vama.

Odmak od političkih tema ( iako je kod nas nemoguće ne sudariti se sa istima) o kojima sam i ovdje pisala čovjeku donese neko olakšanje. Nema onog dvojnika koji ti se naginje preko ramena, opominjući te da ne napraviš neku ideološku glupost. Nema autocenzure, sestre laži, duhovne korupcije, kako je to netko rekao koja sputava, iritira i ostavlja tragove na rukopisu.

Nema, barem za sada.

Pisat ću o svojim razmišljanjima, iznositi svoje stavove o svemu što se izravno ili neizravno, imaginarno ili stvarno upliće u naše živote i čine ga takvim kakav je. Pitanja koja si postavljamo i na koja se odgovori traže isključivo u vjerovanju u višu silu koja upravlja nama, i u kojoj su čovjekovi napori besplodni. Pitanja koja mogu i nude drugačije odgovore  Odgovori  u kojima čovjek proučava zakone razvoja života, usvaja te iste zakone, usmjerava svoj vlastiti život i postaje svjestan da nije igračka u rukama sile, već tvorac života koji ovdje na zemlji ima puno toga za učiniti.

Otprilike, tako nekako.

Blog postovi