Fotke s globusa
Spomenko Karić

Fotke s globusa

Spomenko Karić Više o blogeru
O blogeru

Spomenko Karić

Moj životni put je obilježen "lutanjima" i potragom za svrhom mojeg bivstvovanja ovdje. Očito još uvijek nisam dosegao taj cilj jer sam još uvijek u potrazi. Čini se da je jedno sasvim sigurno u mojem životu, a to je da sam predodređen za lutanja. Od kad znam za sebe najsretniji sam kada sam u pokretu. Prijevozno sredstvo uopće nije upitno, čak i kada je pogon na vlastitim nogama ja sam sasvim zadovoljan.

Trenutno sam pri kraju petog desetljeća životne škole i jedino se nadam da ću imati dovoljno vremena za ostvariti sve svoje zacrtane ciljeve.

Još od prvog osnovne najviše su me veselili školski izleti na kraju školske godine. U šestom osnovne sam se upisao u izviđačku organizaciju i u 3 godine obišao mnoge lokacije u tadašnjoj državi. Tijekom školovanja u srednjoj školi moja putovanja su nakratko usahnula, ali sam zato pukim slučajem na maturalcu svjedočio raspadanju Čehoslovačke. Doputovali smo u Prag u sred "Baršunaste revolucije" 1989. godine. Moj procvat putovanja započeo je 1994. godine od kada putujem svake godine na drugu destinaciju.

2018. godina je bila u znaku Skandinavije. Desetogodišnji san sam konačno ispunio i dopro 2400 km zračne linije na sjever.  Ali putovao sam automobilom 3500 km po najgorim mogućim vremenskim uvjetima. Snjeg i led su me pretili većim dijelom puta. No uspješno sam obavio svoju misiju koju sam si sam zadao. Dostaviti pisma djece iz Kutine do sela djeda Božićnjaka u Laponiji, Finska. 

2019. godina trebala bi biti u znaku kuhače i natjecanja. Promocija Hrvatske gastro i eno ponude biti će misija za 2019. godinu. Put je isplaniran za lipanj a kako će proteći vidjeti će se ovdje na blogu a i na web stranici southto.wixsite.com/north  

Za 2021. godinu sam odlučio otići na svoje zadnje putovanje, epskih razmjera i učiniti ga za mene neponovljivim. Hoću li uspjeti u tom naumu saznati ćemo vrlo skoro.

 

Putovati ili ne, nije pitanje sada. Jednostavno, putovati. Kažu da oni što ne putuju ne žive život u svom punom sjaju. Ili neki pak ne putovati uspoređuju sa posjedovanjem knjige kojoj nikada niste okrenuli ni jednu stranicu. 

U mojem slučaju to svakako nije tako. Ima dana kada je to nešto manje, a ima dana kada putujem više. 

Svejedno, nakon 25 godina putovanja, otkrivam ovdje javno sve što vidim i čujem na svojim putovanjima. 

Blog postovi