Blogosfera Iz sportskog tjednika MAX!

Iz Maksimira vijest može biti još samo: “Otišao je!”

Objava 15. studenoga 2014. 50 komentara 26302 prikaza
Što bi se suštinski promijenilo da padne Zoran? A Zdravka će prije pojesti vrijeme nego opozicija Foto:Robert Anić
Što bi se suštinski promijenilo da padne Zoran? A Zdravka će prije pojesti vrijeme nego opozicija Foto:Robert Anić
Što bi se suštinski promijenilo da padne Zoran? A Zdravka će prije pojesti vrijeme nego opozicija

Kao naručen došao je Dinamu, njegovu šefu Zdravku Mamiću i bratu mu treneru Zoranu tjedan reprezentacija pa je brže-bolje pod tepih gurnuta petarda iz Europske lige, primljena od onih koje smo dugo nazivali skijašima, a sad nas “odrađuju” u trećoj brzini. Salzburg je Waterloo carske dinastije maksimirske, ne samo za ovu sezonu, u njemu je sažeto dugogodišnje lutanje kroz beskrajnu noć kojoj se kraj ne nazire.

K’o za vraga, u kolu kad je Dinamo jedva dvaput zapucao na gol dečkima iz Kranjčevićeve, onaj mali odmetnik Kramarić utrpao je pet komada za Rijeku još jednom potvrdivši da je riječ o kapitalnom promašaju Mamićeva opusa, otprilike kao da je netko Madriđanina Raula 1994. potjerao iz Reala. Ali nije samo ZM krivac, pa gdje su bile oči trenerima koji su vodili dečka iz Šubićeve! Ne sjećam se da je neki pao jer je izjavio: “Stavio bih ja Kramarića, ali mi Mamić ne da.” A nitko od njih ne bi preživio ono što je Zoki preživio, komentiralo se nakon devetke u dva susreta s Austrijancima. Je li mlađi brat trebao pasti odmah ili na zimu, potpuno je nevažna dvojba. Što bi se suštinski time promijenilo? Pa On ostaje! Smjenjivanje rođenog brata bio bi još samo jedan manevar u produljenju agonije, prežvakani scenarij nakon kojeg bi ploča krenula ispočetka, s istim ishodom, naravno. Iz Maksimira vijest još može biti samo da je otišao On, sve ostalo smo već vidjeli.

Da ne bi bilo zabune, Mamićevo desetljeće i kusur vladavine uopće nije bezuspješno, dapače. Možda je plasiranje u nekakvu skupinicu svake godine čak i limit našeg prvaka. Rezultatski je svakako prolazan, veći problem je što ta vladavina sve više poprima obrise režima i što su se ljudi zbog sukoba oko jednog čovjeka počeli propucavati po gradu. Pardon, suludo je i pomisliti da bi Mamić nekome i namignuo, a kamoli naredio, da puca u drugog čovjeka, pa to nije stil tipa koji se sam u stanju potući i pritom i platiti za svoj prekršaj, ali slučaj iz Retkovca govori da je sve otišlo predaleko. I moraš zaista biti od posebnog štofa ako uz spoznaju da se zbog tebe negdje puškara i da bi neki manijak i na tebe mogao uskoro zapucati, ne zaključiš “dosta je, ljudi, ne mogu više”.

Poslije Mamića Dinamo bi propao u bezdan, doživio bi sudbinu Hajduka, ulica bi vodila klub, kontraudar je na svaki spomen odlaska velikog gazde. I takva razmišljanja nisu bez podloge, kakvo je stanje u Gradu moguće je da bi se našao u problemima kakvi se sad ni zamisliti ne mogu. Ali dugoročno, kamo nas vodi takva logika? Ipak, kako sada stvari stoje, prije će ga pojesti vrijeme nego opozicija. S kojom se Mamić, kao i s cijelom javnošću, godinama odlično sprda, baš kao nekad “direktor Šojić” u komediji “Tesna koža” s nesretnim Pantićem, koji je pred mirovinu još uvijek mlađi referent i kojeg je ovjekovječio preminuli Nikola Simić. Prenesen na maksimirsku zbilju, njihov slavni dijalog išao bi ovako...

– Šta hoćete od mene?

– Samo jedno: da ti vidimo leđa...

– A jesam li ja vama kad pričao moj san? Oduvek sam sanjao da budem kapetan od belu lađu. Vi ćete da mi vidite leđa... čim ja postanem kapetan od belu lađu!

U iščekivanju Vijesti iz Maksimira, dobre ili loše, kako kome, srdačan pozdrav.     

  • Dubovina:

    Alo Mamicu, Daj ako ikako mozes, da ovom veleumnom autoru namjestis neki poso. Jer ovakova mrznja radi se kad nista nema bolje. Racunam, mnogima si iziso u susret, pa radi toga ti ovo napominjem.

  • Ineboimorejeplavo:

    Ha ha ha, Zdravko je car, još jednom se pokazuje kako se za dobrim konjem diže velika prašina, sposoban, uspješan itd itd, neka pati koga smeta

  • ANM:

    Autoru je krivo što ne može pisati o Partizanu!

Još iz bloga Iz sportskog tjednika MAX!