Blogosfera Iz sportskog tjednika MAX!

Mamić je ‘otkrio’ ono što se znalo – tko je pravi gazda HNS-a!

Objava 08. studenoga 2014. 5 komentara 4650 prikaza
Mamiću odgovara čelništvo Hajduka i zato im napadima produžuje mandat Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Mamiću odgovara čelništvo Hajduka i zato im napadima produžuje mandat Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Mamiću odgovara čelništvo Hajduka i zato im napadima produžuje mandat

Dok Zdravko Mamić živi u uvjerenju kako je hrvatski nogomet na nikad blistavijim stazama, a kako bi bilo drukčije kad mu je brat trener najmoćnijeg kluba, a on se stavlja u ulogu prvog čovjeka HNS-a, iz dana u dan stižu potvrde sasvim drugačijeg stanja. Mamić je u nedavnoj poslanici u Parku mladeži još jednom potvrdio sve ono što mu se imputira.

– Želite Hrvatsku u Splitu? Neka Torcida i Naš Hajduk sjednu i jamče da neće biti nereda i mi dolazimo – rekao je Mamić.

Toliko bahatosti i bezobrazluka na jednom mjestu rijetko se viđa. Zamislite, usred poluvremena želi kupiti igrača, koji mu je promakao, o Marku Rogu je riječ, a onda još poruči Hajdukovu vodstvu da podnese ostavke. I još doda da su nesposobni. Valjda Mamić uživa u toj splitskoj mržnji prema njemu koju sam potencira. Već sam jednom napisao da su te Mamićeve priče o Poljudu u stvari njegova “pila naopako”. I te kako Zdravku odgovara stanje u Hajduku i tih 200 bodova prednosti koju je Dinamo ostvario svih ovih godina otkako slavi titule pred praznim tribinama. Ona “liga za bedake” nikada mu neće izaći iz glave, dolazi mu u snove kao noćna mora. Kada Mamić poruči da Hajdukovo čelništvo treba dati ostavke jer je nesposobno, samo im produlji mandate. I oni koji smatraju da su takvi (a takvih je puno) okrenu ploču.

Otkrio nam je Zdravko u obraćanju u Parku mladeži važan dio načina rada u nogometnom savezu. Bit će onako kako Mamić kaže, i nikako drugačije. U stvari, nije otkrio ništa novo, tek je izrijekom potvrdio sve ono što se kuloarski zna. HNS, ne zaboravite, ima predsjednika, koji se zove Davor Šuker. Za mene je on naš najveći nogometaš svih vremena, ali na listi funkcionera neće baš kotirati visoko. Ode u Ameriku na dogovor utakmice s SAD-om, a vrati se s Argentinom, poklonom za Niku Kovaču. Kakva poslastica, Messi protiv Modrića. Posljednji put kad su se u reprezentaciji našli na suprotnim stranama, Luka je odigrao svoju prvu utakmicu za Hrvatsku, a Leo je zabio prvi gol za Argentinu.

Osam godina poslije Messi je možda i najbolji igrač na svijetu, a Modrić je među top-pet veznih igrača na planetu. Jedini problemčić je što se neće susreti. Glavni igrači spremat će se za Italiju, a iz ešalona od 50-ak igrača Kovač je probrao B momčad za sučeliti se Messiju. U stvari igrat će Rijeka, šest Kekovih igrača pozvao je Kovač. Kramarić je sedmi, on će ostati u Zagrebu, a kad se izuzmu stranci Samardžić, Moises i Kvržić, ispada da u reprezentaciji od Riječana nije samo Jugović. Koji igra bolje od mnogih pozvanih. Kovač se zagrcnuo kad mu je Šuker kazao s kim igra uoči Italije, ali našao je opravdanje.

– I Real ide u Aziju kako bi zaradio.

Da, ali ne ide uoči finala LP-a ili slične utakmice. Zna to Niko, ali nije u poziciji da ulazi u sukobe. Ionako mu rezultatski ide, Hrvatska ima stopostotni učinak u kvalifikacijama, Kovač je posao odradio. A Zdravko “ja ću odlučiti” Mamić? Gdje je on u toj priči oko SAD-a i Argentine? Samo naivni mogu promisliti da nije sve znao. I odobrio. Pa, prvi Šukerovi suradnici su Damir Vrbanović i Romeo Jozak. Slučajno su u HNS stigli s pozicija direktora i šefa omladinske škole Dinama...     

  • billynik:

    Koja hrpa idiotarija, nagađanja i pametovanje, i od Mršića je previše.

  • Marsij@n@c:

    Sto se Hajduka tice ,Mamic je potpuno u pravu. A ovaj napis Marsica je izlijev zuci i nemoci.

  • ragazzo:

    Močvara sine močvara. Ništa čudno ipak živimo u Hrvatskoj.

Još iz bloga Iz sportskog tjednika MAX!