Blogosfera Iz sportskog tjednika MAX!

Projekt Rijeka nasukao se na stijene... visi i nova Kantrida

Objava 08. travnja 2016. 4 komentara 5700 prikaza
Promašeni model vođenja Hajduka – nema strategije, a još gore, nema ni odgovornosti FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL
Promašeni model vođenja Hajduka – nema strategije, a još gore, nema ni odgovornosti FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL
Promašeni model vođenja Hajduka – nema strategije, a još gore, nema ni odgovornosti

Teoretičari zavjere još se jednom nisu proslavili. Nije bilo malo onih koji su uoči sezone već znali kakav će biti rasplet: “Dinamo i Rijeka uredno će podijeliti trofeje – Dinamu prvenstvo, Rijeci kup”!

Po tom scenariju, trebao je to biti još jedan, združeni udarac u meko tkivo Hajduka, koji se ionako već godinama koprca na konopcima, a ta zagrebačko-riječka sprega udružila je, je li, snage protiv Splićana. Život je ipak donio drukčiju priču, odnekud se tu stvorio Slaven Belupo, koji je izbacio Rijeku iz polufinala kupa, pa na Kantridi (Rujevici) opet zvoni alarm za uzbunu. Jedan je lijepo zamišljeni projekt sad na staklenim nogama.

Više nitko u Rijeci nije nedodirljiv, propituje se čak i stručnost donedavnog božanstva, trenera Matjaža Keka. Lijepo je bilo u trenucima slavlja, Rijeka je disala jednim plućima (grad, navijači, Mišković, Kek i igrači), međutim već je početak sezone uzdrmao taj brod, prva ozbiljnija nevera bacila ga je na stijene. Rijeka, naime, nije izborila nastup u Europskoj ligi i trebalo joj je dva mjeseca za oporavak...

Riječane spašava samo trofej

Oporavila se, ali je u završnici jeseni (zanimljivo, nakon reprezentativne stanke!) u pet utakmica upisala samo devet bodova (dvije pobjede, tri remija) i prokockala prednost od čak četiri boda ispred Dinama! Sad plavi imaju četiri boda viška, 19. travnja igra se derbi na Rujevici, no vidjet ćemo hoće li obje momčadi neokrznute dočekati Rujevicu? Rijeka je u opasnoj situaciji nakon šokantnog ispadanja iz kupa, dojma smo da je čistih i jasnih 0:3 protiv Slavena u Koprivnici kudikamo više zapeklo Riječane od neulaska u Europsku ligu.

K tome, sve se glasnije govori da je “projekt Kantrida” na staklenim nogama, kako dani prolaze, sve je manja vjerojatnost da će se ondje graditi novi stadion. Ovu riječku sezonu može spasiti samo trofej, no teško je vjerovati da još kako ošamućeni Riječani mogu nauditi zahuktalom Dinamu...

A Hajduk tužno čeka kraj još jedne neuspješne sezone. I nisu potrebne nikakve zavjere, ni nekakve sprege, da bi se podmetnula noga Splićanima. Godinama sami sebi stavljaju teški uteg oko nogu, svima je jasno da ovakav projekt vođenja Hajduka ne donosi ništa dobro. Svima, osim onima koji su najzainteresiraniji za vlast i koji vladaju – udruzi Naš Hajduk. Uostalom, posljednji burni događaji na Poljudu jasno govore o silnom nezadovoljstvu čak i unutar kluba, mnogi istinski navijači Hajduka više ne “puše” floskule da je “rezultat nevažan”. Nego, što je u vrhunskom sportu važno?

Besmislena smjena Brbića

Smjena zbog smjene predsjednika kluba Marina Brbića, onako iz čista mira, pred kraj sezone(!?), pa istodobni odlazak predsjednika Nadzornog odbora, Ljube Pavasovića-Viskovića, odlasci sportskog direktora Vučevića i šefa škole Andrića silno su protresli poljudske temelje, pa su otac i sin Mamić (Tomislav i Zoran), koji su najveći klupski dioničari (Tommy), a nemaju pravo glasa u skladu s vlasništvom dionica, javno podignuli glas i na konferenciji za novinare otvoreno ustvrdili da ovakav model upravljanja Hajdukom – bez prave strategije, ali i odgovornosti! – nema nikakvog smisla.

No, tko zna može li taj vapaj nešto promijeniti? Nastavi li se ovako, od Hajdukove sadašnjosti, pogled u Hajdukovu budućnost mogao bi biti još depresivniji...

  • crocop97:

    Hajduk već desetljećima propada ponajviše zaslugom "vlastite dice" u upravi i osim daaavne "slave", teško da ga se može uopće nazvati ozbiljnijim klubom danas. Glede Rijeke ili "projekta Rijeke" - novinar je u pravu , tu fali kontinuitet tj. ako ... prikaži još!o se misli uzeti trofej Dinamu treba ga moći pobijediti i u Maksimiru! A za pobijediti Dinamo ( ali i druge) treba imati napadača/e. Tu nije problem g. Kek kao takav sam već ponajprije uprava Rijeke koja je u jesen /zimu prodala par važnih igrača, a dovela nove ,koji očito nisu na potrebnoj razini. Rijeka treba "Kramarića" i "Kramariće" ,ako misli uzeti neki naslov ili kup, bez toga nema titule, to Miškoviću i Co. mora biti jasno, sjedio na klupi Kek ili Murinho.

  • robil:

    Bitno da je Maximir završen još 2006. kako je Bandić i obećao.

  • kakogod:

    36.185...

Još iz bloga Iz sportskog tjednika MAX!