Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Sunčica - ratni zločin nad ženama Vukovara

"Dani Domovinskog filma" u Americi

Objava 17. listopada 2014. 0 komentara 216 prikaza
Foto: Udruga žene u Domovinskom ratu
Foto: Udruga žene u Domovinskom ratu
Udruga žene u Domovinskom ratu - film Sunčica
U četvrtak 16. listopada počelo  je prvo javno predstavaljanje Hrvatskog filmskog festivala u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država, Washingtonu DC. Na 37. godišnjoj Fulbrigh konferenciji koja se odžava od 16. do 18. listopada ove godine u Ronald Reagan centru, Hyatt Regency Capitol Hill, direktor festivala Nikola Knez održat će dva panel predavanja/predstavljanja.

Prvog dana tema će biti projekt Sunčica. Prikazat će se istoimeni film na engleskom jeziku te postaviti prigodni panel o udruzi “Žene u Domovinskom ratu” s opisom aktivnosti i artikuliranim problemom silovanih Hrvatskih žena u Domoviskom ratu.

20.10. slično predavanje održat će se u New Yorku. Ujedno, Manhatan smo odredili kao početak rada i snimanja prvog priloga televizije TV Domovinski film. Panel će zastupati stajalište Udruge o traženju pravde za žrtve zločina koji je počinjen nad njima od strane srpske vojske, te kažnjavanju istih pred licem pravde.

Drugi dan rezerviran je za predstavljanje filmskog festivala.

"Svim uzvanicima bit će podijeljeni prigodni materijali o početku rada festivala i naravno s temom Domovinskog rata. Vjerujem da će velika većina sudionika proširiti radosnu vijest na mnoge adrese i tako pridonijeti širenju istine o Hrvatskom obrambenom ratu. Ujedno se nadam vidjeti i veliki broj stranih filmova na slijedećem festivalu koji će nam dočarati i prikazati slična iskustva obrane i borbe za nezavisnost drugih naroda iz cijelog svijeta,” - riječi su gospodina Kneza.

Plan je isto tako posjetiti i Hrvatsku ambasadu u Washingtonu te upoznati naše članove sa novim projektom.

Kompletno financiranje predstavljanja preuzela KNEZ fundacija sa sjedištem u Texasu.

Marija Slišković,
Udruga Žene u Domovinskom ratu

Pogledajte dokumentarni film “Sunčica”, o silovanim ženama u Domovinskom ratu

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.