Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Gastrobajterica

SkiSafari u Dolomitima, početak zimske šminkerske sezone

Objava 12. studenoga 2016. 0 komentara 163 prikaza
chefovi Alta Badia
chefovi Alta Badia
ski safari

 

Netom je završil ljetna sezona od koje još zadovoljno trljaj ručce i zbrajaju novčiće, pobrali su grožđe 'pristaili' vino, obrali masline, ispratili nove modne kolekcije i vrijeme j za seobu u planine ... Tako funkcionira turizam kod naših suseda Talijana. Ne toliko daleko, ali osjetno uspješnije.   

Zimska sezona skijanja u Alta Badiji započinje s događajem koji je posvećen visokoj gastronomiji. Najbolji chefovi, imena koja nešto znae u sijetu visoke gastronomije okupiti ć se 3. prosinca na svjetskoj pozornici  na obroncima na srcu Dolomita, regiji na UNESCO-ve Svjetske baštine.
Gourmet Skisafari, događaj je godine jer zimski odmor u Alta Badiji je mnogo više nego puka jurnjava na skijama i šmikanje u brendiranoj opremi.  Vrijeme je to kada se okupljaj istinski znalci koji spajaj zimske sportove i fine gourmet, najatraktivnije ponude ovog kraja. Vrhunski chefovi stižu  zajedno u Alta Badiju, njih čak petorica  koji će će sudjelovati u petom izdanju Ski Safarija. 
 Svaki od njih kreirati će  menu za jedan od pet  restorana na skijalištima.

Stižu Norbert Niederkofler (restoran St. Hubertus Relais & Chateaux Hotel Rosa Alpina), najmlađi  chef u Italiji ovjenčan Michelinovom zvjezicom, Matteo Metullio (La Siriola Restoran u hotelu Ciasa Salares),  a najavo je iznutrice, teletinu sa škamima,  dimljene jeruzalemske artičoke...  Nicola Laera (La Stüa de Michil Restoran u hotelu La Perla) kuhat će u Col Alt kolibi.

Goste će oduševiti zečetiom, bundevama, kestenjem...
 Thorsten Probost iz  Griggeler Stuba u Lech-Zürs (Austrija) pozdravljati će  skijaše na Piz Arlara gdje će se ipremati  Alta Badia tartar. Popis  chefova, i sami su svi redom veliki gurmani,  zaokružuju Esat Akyildiz iz The Ritz-Carlton Almatya koji nastupa u restoranu Tabla a poslužiti će "Kespe Sorpa" 
Jela će biti pratiti vina iz Južnog Tirola vina, a odabrati će ih domći sommelieri. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.