Blogosfera COOKam i guštam

Američke palačinke

Dobar izbor za slatki početak dana :)
Objava 02. srpnja 2017. 0 komentara 3705 prikaza
foto: Tatjana Pastuović Klaić
foto: Tatjana Pastuović Klaić
americke palačinke

Američke palačinke su, za razliku od naših, manje i deblje.

U tijesto se dodaje prašak za pecivo pa su i teksturom drukčije, pahuljaste.

Brzo se pripremaju a možemo ih poslužiti kao slatki doručak, laganu večeru ili ih nabrzinu napraviti kada nam se jede nešto slatko.

Ovo je jedan od mnogih recepata, a ova mjera dovoljna je za 15ak palačinkica. Amerikanci u svojim receptima često ne navode sastojke u gramima ili decilitrima nego u šalicama i žlicama, tako je i u ovom receptu a ja sam koristila čašu od 2 dl.

Palačinke možete poslužiti s voćem i preliti omiljenim preljevom - voćnimpreljevom, javorovim sirupom, medom ili preljevom od čokolade. 

Sastojci

(za oko 15 palačinki)

  • 1 šalica glatkog brašna
  • 1-2 žlice šećera
  • 2 žličice praška za pecivo (1 vrećica)
  • malo soli
  • 1 šalica mlijeka
  • 1 jaje
  • 2 žlice otopljenog maslaca
  • malo ulja (za tavu)

 

Priprema:

  1. U jednu zdjelu stavite suhe sastojke i promiješajte ih.
  2. U drugoj zdjeli pomiješajte sve mokre sastojke.
  3. Pomiješajte suhe i mokre sastojke, dobro ih pjenjačom miješajte dok se svi sastojci ne sjedine a smjesa postane glatka.
  4. Zagrijte tavu i dodajte par kapi ulja pa u vruću tavu pažljivo stavljajte male količine smjese (nemojte peći puno palačinki odjednom).
  5. Kada se na rubovima tijesta pojave balončići okrenite palačinke pomoću šire lopatice i pecite još kratko s druge strane.
  6. Vruće palačinke poslužite uz sezonsko voće i prelijte omiljenim preljevom.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.