Blogosfera COOKam i guštam

Cake Pops kolačići

Cake Pops kolačići
Objava 04. ožujka 2017. 0 komentara 1700 prikaza
foto: Tatjana Pastuović Klaić
foto: Tatjana Pastuović Klaić
cake pops

Ovi kolači na štapićima već su dugo popularni, a tako šareni i veseli prava su mamilica malim sladokuscima.

Iskreno, meni nikada nisu bili posebno napeti, i sada sam ih odlučila napraviti samo zato što sam imala ostatke biskvita od torte koju sam radila dan ranije.

Ali, priznajem, osvojili su me! Baš sam ih s guštom radila, ukrašavala, fotkala...

Znači, možete ih napraviti kao ja, od ostataka biskvita ili tako da ispečete jednostavni biskvit po želji, svijetli, tamni kakav volite, pa ga onda usitnite/sameljete i aromatizirate opet po želji, dodajte nutellu ili omiljeni pekmez, sok od naranče, nara ili neki drugi, bitno je da smjesa bude dovoljno vlažna da se mogu oblikovati kuglice. Jednostavno, dodajte sastojke koje volite ili trenutno imate, ovdje nisu potrebne neke točne mjere ni precizno vaganje.

Pogađate, priprema cake popsa odlična je prilika da zaposlite i neke male ruke, klinci će sigurno uživati u izdadi i ukrašavanju slatkih kuglica :)

Postoje i posebni kalupi za izradu cake popsa, ali možete ih napraviti i bez njih.

Sastojci:

(za oko 25 kolačića)

  • 350 g čokoladnog biskvita
  • 1 žlica pekmeza od marelica
  • sok 1 naranče
  • 2 žlice kokosovog brašna
  • 2 žlice mljevenih badema

 

za ukrašavanje:

  • 150 tamne čokolade
  • 150 g bijele čokolade
  • kokos, šarene mrvice za kolače, sjeckani bademi, lješnjaci...

Priprema:

  1. Biskvit (hladni) sameljite u multipraktiku ili rukama izmrvite u sitne mrvice, dodajte sve preostale sastojke i dobro promiješajte. Ako je smjesa suha, i mrvi se - dodajte još soka, ako je previše vlažna, dodajte još kokosa ili mjevenog keksa. Formirajte kugice veličine oraha i stavite ih u zamrzivač na 20-30 minuta kako bi se stegnule.
  2. Otopite bijelu i tamnu čokoladu. Kuglice stavite na štapiće (ja sam koristila štapiće za ražnjiće, a možete koristiti i plastične) pa svaku umočite u otopljenu čokoladu, pustite da se višak čokolade ocijedi i odmah posipajte kokosom, šarenim šećernim posipom, sjeckanim orašastim plodovima....
  3. Ostavite da se sve dobro posuši i uživajte u slatkim zalogajima :)

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.