Blogosfera COOKam i guštam

Cheesecake s borovnicama - lagana ljetna torta koja se ne peče

Odlična i osvježavajuća tortica - prava sezonska!
Objava 21. lipnja 2019. 0 komentara 1923 prikaza
Tatjana Pastuović Klaić
Tatjana Pastuović Klaić
Cheesecake s borovnicama

Ako još znamo da za pripremu ove divotice ne moramo uključivati pećnicu...imamo ljetni hit! ;)

Odlična i osvježavajuća torta s borovnicama, prava sezonska!

Podloga je od mljevenih keksa s kokosom i kakaom a krema od sira s borovnicama. Možete koristiti svježe voće ali izvan sezone i one zamrznute borovnice će odlično poslužiti.

Tatjana Pastuović KlaićFoto: Tatjana Pastuović Klaić 1 / 6

(za kalup promjera 20-22 cm)

Podloga:

  • 150 g mljevenih keksa (integralni)
  • 2 žlice kokosa (kokos brašna)
  • 1 žlica kakaa
  • 100 ml otopljenog kokosovog ulja (ili maslaca)

Krema:

  • 200 g borovnica
  • 1 žlica šećera
  • 2 - 3 žlice vode
  • 500 g krem sira 
  • 3 žlice milerama
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • sok i narobana korica 1 limuna ili limete
  • 10 g želatine

Za dekoraciju: svježe borovnice i listići mente

Priprema:

U zdjeli pomiješajte mljevene kekse, kokos, kakao i otopljeno kokosovo ulje il maslac. Utisnite u kalup za tortu i stavite u hladnjak.

Dok se podloga hladi, pripremite kremu.

Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da nabubri (pratite upute na ambalaži).

Borovnice stavite u posudu, dodajte 2-3 žlice vode i žlicu šećera pa kuhajte kratko na laganoj vatri. Nakon 2-3 minute dodajte nabubrenu želatinu, miješajte dok se želatina ne otopi pa stavite sa strane da se hladi. Kad se malo ohladi izmiksajte štapnim mikserom ili sameljite u blnderu i nek se još hladi.

Krem sir sobne temperature dobro izmiksajte, dodajte mileram i šećer u prahu pa nastavite miksati dok smjesa ne postane potpuno kremasta. Dodajte vaniliju, pripremljene borovnice i sok i naribanu koricu limuna ili limete. Sve dobro izmiksajte.

Na ohlađenu podlogu od keksa izlijte kremu od sira i borovnica, poravnajte površinu špatulom i stavite u hladnjak na barem 3 sata, a još je bolje da torta prenoći u hladnjaku. Tortu prije posluživanja dekorirajte svježim borovnicama i listićima mente.

 

Na mom YouTube kanalu imate video za cheesecake s borovnicama, ovaj je tek mrvicu izmjenjen ali postupak je isti pa vam video može poslužiti :)

YT Blueberry cheesecake

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.