
Cheesecake s malinama
Idemo i dalje lagano, lagano, bez paljenja pećnice, bez dugog nakuhavanja ;)
Ovo je lagana, osvježavajuća torta od svježeg sira s dodatkom malina. Torta je idealan izbor za vruće, ljetne dane jer se ne treba peći već samo dobro ohladiti.
Priprema je jednostavna i ne oduzima puno vremena, a osim malina možemo koristiti i drugo mekano sezonsko voće poput borovnica, jagoda, kupina...
Sastojci:
Podloga
- 200 g keksa
- 120 g maslaca
- 2 žlice šećera
- ¼ žličice cimeta
Krema od sira
- 500 g svježeg sira
- 150 g šećera u prahu
- Sok i naribana korica 1 limuna
- 10 g burbon vanilija šećera
- 300 ml vrhnja za šlag
- 1 vrećica želatine
Preljev od malina
- 200 g malina
- 1 žlica šećera
- 10 g vanilin šećera
- 1 dl vode
- 1 žličica gustina
Priprema:
- Sameljite kekse, dodajte šećer, cimet i otopljeni maslac pa sve dobro promiješajte. Smjesu lagano utisnite u kalup za tortu promjera 24 cm. Stavite u hladnjak.
- Pripremite kremu – sir izmiksajte sa šećerom u prahu, dodajte burbon vanilija šećer, limunov sok i naribanu koricu. Vrhnje za šlag izmiksajte, želatinu pripremite prema uputama na vrećici pa sve dodajte kremi od sira i dobro promiješajte.
- Kremu nanesite na podlogu od keksa i sve vrate u hladnjak.
- Pripremite preljev od malina – u manju posudu stavite maline, šećer i vodu. Na laganoj vatri kratko kuhajte pa ispasirajte kroz sitno sito. U sok od malina dodaje gustin, brzo promiješajte pa vratite na vatru i miješajte dok se ne zgusne.
- Po kremi od sira žličicom rasporedite „hrpice“ preljeva od malina pa vrhom noža lagano umiješajte umak u kremu.
- Vratite tortu u hladnjak i ostavite je da se dobro ohladi (3-4 sata ili preko noći).
- Ohlađenu tortu po želji poslužite uz preostali umak od malina.