Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera COOKam i guštam

Cheesecake s malinama - bez paljenja pećnice, bez nakuhavanja!

Priprema je jednostavna i ne oduzima puno vremena a osim malina možemo koristiti i drugo mekano sezonsko voće poput borovnica, jagoda, kupina...
Objava 27. srpnja 2020. 0 komentara 1014 prikaza
Foto: Tatjana Pastuović-Klaić
Foto: Tatjana Pastuović-Klaić
Cheesecake s malinama

Idemo i dalje lagano, lagano, bez paljenja pećnice, bez dugog nakuhavanja ;)

Ovo je lagana, osvježavajuća torta od svježeg sira s dodatkom malina. Torta je idealan izbor za  vruće, ljetne dane jer se ne treba peći već samo dobro ohladiti.

Priprema je jednostavna i ne oduzima puno vremena, a osim malina možemo koristiti i drugo mekano sezonsko voće poput borovnica, jagoda, kupina...

Sastojci:

Podloga

  • 200 g keksa
  • 120 g maslaca
  • 2 žlice šećera
  • ¼ žličice cimeta

Krema od sira

  • 500 g svježeg sira
  • 150 g šećera u prahu
  • Sok i naribana korica 1 limuna
  • 10 g burbon vanilija šećera
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 1 vrećica želatine

 

Preljev od malina

  • 200 g malina
  • 1 žlica šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 1 dl vode
  • 1 žličica gustina

 

Priprema:

  1. Sameljite kekse, dodajte šećer, cimet i otopljeni maslac pa sve dobro promiješajte. Smjesu lagano utisnite u kalup za tortu promjera 24 cm. Stavite u hladnjak.
  2. Pripremite kremu – sir izmiksajte sa šećerom u prahu, dodajte burbon vanilija šećer,  limunov sok i naribanu koricu. Vrhnje za šlag izmiksajte, želatinu pripremite prema uputama na vrećici pa sve dodajte kremi od sira i dobro promiješajte.
  3. Kremu nanesite na podlogu od keksa i sve vrate u hladnjak.
  4. Pripremite preljev od malina – u manju posudu stavite maline, šećer i vodu. Na laganoj vatri kratko kuhajte pa ispasirajte kroz sitno sito. U sok od malina dodaje gustin, brzo promiješajte pa vratite na vatru i miješajte dok se ne zgusne.
  5. Po kremi od sira žličicom rasporedite „hrpice“ preljeva od malina pa vrhom noža lagano umiješajte umak u kremu.
  6. Vratite tortu u hladnjak i ostavite je da se dobro ohladi (3-4 sata ili preko noći).
  7. Ohlađenu tortu po želji poslužite uz preostali umak od malina.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.