Blogosfera COOKam i guštam

Dvostruko čokoladni cupcakesi

Objava 24. ožujka 2017. 0 komentara 900 prikaza
foto: Tatjana Pastuović Klaić
foto: Tatjana Pastuović Klaić
čokoladni muffini

Nakon kraće pauze, evo me s novim receptom.

Fotke ovih kolačića podijelila sam već prošlu nedjelju na fejsu i dobila puno upita za recept, zato sam ga odlučila danas ovdje objaviti.

Ovaj tip kolača jednostavno se priprema, a da bi bilo zabavnije, u izradi vam mogu pomagati djeca.

 

za 12 kolačića

Tijesto:
 

  • 200 g glatkog brašna
  • 2 žlice mljevenih oraha (ranije tostiranih)
  • 2 žlice kakaa
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 120 g muscovado šećera
  • 120 ml mlijeka
  • 120 ml ulja
  • 2 -4 žlice čokoladnih kapljica (opcija, može i bez njih)


 

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C.
  2. U jednoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, orahe i kakao.
  3. U drugoj zdjeli jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom, dodajte ulje, ranije pomiješane suhe sastojke i mlijeko.
  4. Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama i rasporedite smjesu ali nemojte ulijevati do vrha! Pospite čokoladnim kapljicama (ili sitni nasjeckanim komadićima tamne čokolade) i pecite oko 20 minuta na 180°C.
  5. Na ohlađene kolačiće nanesite kremu.
 
Krema:
  • 250 g mascarponea
  • 1 žlice vruće vode
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g otopljene čokolade

 

  1. Mascarpone miksajte s vrućom vodom, dodajte med, vaniliju i otopljenu čokoladu i nastavite miksati dok se sastojci ne sjedine.
  2. Stavite kremu u slastičarsku vrećicu i nanesite na ohlađene kolačiće.
  3. Po želji možete cupcakese ukrasiti šarenim šećernim mrvicama.

 

 
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.