Naslovnica COOKam i guštam

Mesne okruglice sa špagetima

Objava 08. srpnja 2017. 0 komentara 1711 prikaza
foto: Tatjana Pastuović Klaić
foto: Tatjana Pastuović Klaić
mesne okruglice

Mesne okruglice u  finom umaku od rajčica obožavaju talijani ali i oni koji vole jednostavnu mediteransku kuhinju. Okruglice su mekane i sočne a umak bogat i kremast.
Osim s tjesteninom, mesne okruglice možete poslužiti s palentom ili pireom od krumpira. 

Sastojci:

  • 650 g miješanog mljevenog mesa (junetina i svinjetina)
  • 1 jaje
  • 1 žličica senfa
  • 2 žlice krušnih mrvica
  • sol
  • papar
  • 3 žlice sitno nasjeckanog peršinovog lista
  • malo sušenog origana
  • ulje
  • maslinovo ulje
  • 500 ml pasirane rajčice 
  • 1 luk
  • 2 češnja češnjaka
  • sol
  • papar
  • malo ljute papričice
  • 1 žlica nasjeckanog peršinovog lista
  • svježi listići bosiljka
  • malo vode
  • svježe naribani parmezan

foto: Tatjana Pastuović Klaićfoto: Tatjana Pastuović Klaić 1 / 6

Priprema:

  1. U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte jaje, sol, papar, senf, peršinov list, origano i krušne mrvice. Rukom sve dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine. Vlažnim rukama od pripremljene smjese oblikujte okruglice. Pripremljene mesne okruglice stavite u hladnjak na 20ak minuta.
  2. U velikoj tavi zagrijte ulje pa pržite okruglice, uz povremeno miješanje, dok sa svih strana ne prime lijepu boju. Kako bi se lijepo ispekle, nemojte odjednom pržiti sve okruglice, bolje da tava ne bude natrpana.
  3. Pržene okruglice stavite sa strane a u istoj tavi kratko popržite sitno nasjeckani luk. Posolite luk, dodajte nasjeckani češnjak, promiješajte pa ulijte pasiranu rajčicu. Kada umak prokuha dodajte pripremljene mesne okruglice, pospite nasjeckanim peršinovim listom i bosiljkom te kuhajte na umjerenoj vatri 10-15 minuta. 
  4. U većem loncu zagrijte vodu, posolite i skuhajte špagete do pola.
  5. Špagete hvataljkom prebacite u posudu s mesnim okruglicama i sve dobro promiješajte. Dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina i kuhajte još kratko na umjerenoj vatri pazeći da se špageti ne prekuhaju. Na kraju dodajte još par listića bosiljka, obilno pospite naribanim parmezanomi odmah poslužite.

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Message