Blogosfera COOKam i guštam

Špageti s tikvicama

Objava 04. srpnja 2015. 0 komentara 4068 prikaza
foto: Tatjana Pastuović Klaić
foto: Tatjana Pastuović Klaić
tjestenina s tikvicama

Ovakva jednostavna jela koja se brzo pripremaju idealna su za tople ljetne dane. Tikvice su nježne i blage, ne trebaju dugu obradu i odličan su prilog mesu sa žara, a i same tikvice možemo grilati. Od tikvica možemo pripremiti laganu krem juhu, dodati ih složencima, lazanjama, varivima. 

Danas sam se odlučila za špagete s tikvicama u umaku od rajčica, lagano i ljetno jelo.

 

 

Sastojci:

  • 1 luk
  • 3 češnje češnjaka
  • 2 tikvice
  • 500 ml pirea od rajčica
  • sol
  • papar
  • origano
  • bosiljak
  • peršinov list
  • parmezan

 

Priprema:

  1. Na malo masnoće pržiti luk dok se ne zastakli, dodai oprane i narezane tikvice i kratko pržiti. Dodati protisnuti ili nasjeckani češnjak i začine, preliti pasiranom rajčicom i kuhati na umjerenoj varti dok tikvice malo ne omekšaju (pazeći da se ne prekuhaju), po potrebi dodati i malo vode.
  2. Dok se tikvice kuhaju, u velikom loncu skuhati špagete prateći upute na ambalaži (i kod tjestenine trebamo paziti da ostane al dente, da se ne raskuha).
  3. Špagete preliti umakom od tikvica, prije posluživanja dodati naribani parmezan.
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.