Naslovnica COOKam i guštam

Svinjski kotleti s umakom od senfa i luka

Objava 08. lipnja 2013. 0 komentara 28600 prikaza
Foto: Tatjana Pastuović Klaić
Foto: Tatjana Pastuović Klaić
Svinjski kotleti

 

Ovo jelo je jednostavno, priprema ne traje dugo a ukusno je s raznim prilozima – krumpirima, rižom, njokima, kuhanim povrćem…

Danas sam uz kotlete pripremila mladi kuhani krumpir i kuhane šparoge.

 

Sastojci:

  • 4 svinjska kotleta (dio od leđa)
  • 1 veća glavica luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 70 ml bijelog vina
  • 3 žličice senfa  (ja sam koristila onaj s većim zrnima gorušice)
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 3-4 manja kisela krastavca
  • peršinov list
  • sol, papar
  • ulje, maslac

 

Priprema:

  1. Meso posoliti i popapriti.
  2. U vruću tavu dodati malo ulja i komadić maslaca, a zatim i kotlete. Meso peći nekoliko minuta sa svake strane, da dobije lijepu boju.
  3. Kada je meso gotovo izvaditi ga na tanjur i čuvati na toplom mjestu.
  4. U tavu u kojoj se peklo meso dodati tanko narezani luk i kratko pirjati uz povremeno miješanje (tijekom pirjanja luk malo posoliti). Kada je luk malo omekšao, dodati sitno narezani češnjak, uliti vino i pirjati još 5 minuta. Dodati senf, dobro ga umiješati s lukom a zatim uliti i vrhnje za kuhanje i miješati na laganoj vatri dok umak ne postane kremast i sjajan. Pred kraj umaku dodati krastavčiće narezane na kolutiće, sitno nasjeckani peršinov list i po potrebi još malo popapriti.
  5. Meso poslužiti s kuhanim krumpirima i šparogama pa preliti umakom.

 

 

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Message