Blogosfera COOKam i guštam

Wraps – smotani sendviči :)

Objava 13. travnja 2012. 0 komentara 3650 prikaza
foto: Tatjana Pastuović Klaić
foto: Tatjana Pastuović Klaić
wraps

Ove smotuljke sam napravila prvi put i svidjeli su mi se pa ih dijelim dalje. Prava su mamilica klincima (ok, oni bi moguće ovdje smanjili količinu povrća ;) ) ali i onima koji to već dugo nisu.

Ne znam imamo li mi naziv za ovo jelo pa sam ostavila ovaj koji se i kod nas udomaćio.

Jednostavni su i brzi za napraviti a idealni za npr. rođendane i druge zabave i druženja, putovanja…

Puniti se mogu raznim nadjevima, povrćem, tunjevinom, komadićima mesa (pečenim, kuhanim, prženim, pohanim, onim što je ostalo od jučerašnjeg ručka :lol)

Ja sam se odlučila za pohanu piletinu i svježe povrće.

Piletinu sam večer prije narezala na trakice, prelila mlijekom i ostavila tijekom noći u hladnjaku. Tako odležala piletina iz mlijeka bude posebno fina i mekana, ko putar ;) )

 

 

Za ove smotance potrebno je:

  • 4 velike meksičke palačinke/tortilje (od glatkog brašna) 
 
  • 1 žlica svježeg sira
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žličice majoneze
  • malo limunovog soka
  • sol, papar
 
  • 300 g pilećih prsa (narezaih na manje komadiće, trakice)
  •  mlijeko
  •  sol
  •  1 jaje
  •  brašno i krušne mrvice
 
  • 1/2 manje glavice salate kristalke
  •  par listova gorušice (ovo je opcija, nije problem ako je nemate)
  •  1/2 svježe crvene paprike (narezane na trakice)
  •  1/2 manjeg svježeg krastavca (narezanog na kolutiće)
  •  2 mlada luka (narezana na kolutiće)
 
 
 
Pomiješajte svježi sir s vrhnjem, dodajte sitno narezan češnjak, majonezu i limunov sok. Posolite popaprite, dobro promiješajte (isprobajte, pa ako treba dočinite). Stavite na hlađenje.
 
Za to vrijeme operite i izrežete povrće. Listove salate ostavite da se dobro osuše.
Btw, jučer sam na Kvatriću nabasala na listove gorušice, nisam je nikada ranije ni vidjela ni jela, tamo sam odmah prožvakala komadić i svidjelo mi se, onako dosta je aromatično i ljutkasto. Može se jesti na salatu ili kuhati. U svježem obliku za djecu je ipak preoporo i ljuto pa ih ne treba dodavati u njihove porcije.

 

 

Kako sam gore već spomenula, piletinu sam tijekom noći marinirala u mlijeku (ok, ne morate je marinirati baš cijelu noć ali dobro bi bilo bar sat vremena).
Komadiće piletine sada izvadite iz mlijeka, ocijedite, posolite, panirajte (uvaljajte u brašno pa u razmućeno jaje i na kraju u posoljene krušne mrvice), ispržite/ispohajte i vadite na kuhinjski papir da se riješite viška masnoće.

Sada svaku palačinku/tortilju nadjenite salatom, mesom, preljevom od sira i vrhnja i povrćem pa čvrsto zamotajte.

Motati ih možete na različite načine, najjednostavnije ih samo rarolajte (kao cigaretu) ili 1/3 donjeg dijela preklopite pa onda zamotajte. Možete ih odmah poslužiti.
Ako želite biti sigurniji da se neće razmatati, prvo ih čvrsto zamotajte u foliju, spremite u hladnjak na 10ak minuta, a onda po želji prerežite napola i poslužite.

 

Ja sam ih motala na dva načina, one dugačke rezala sam na dva dijela a ove koje sam preklapa ostavila sam cijele.

Dobar tek!

 

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.