Pomalo ~ žurnalistika bez žurbe
Thor   Leichhardt

Pomalo ~ žurnalistika bez žurbe

Thor Leichhardt Više o blogeru
O blogeru

Thor Leichhardt

Rođen sam prije nekih pola stoljeća. Dugi niz godina proveo sam prvo kao redovnik, a zatim i kao svećenik u jednoj od istočnih religija gdje sam stekao i diplomu učitelja (Oxford centre for Hindu studies). Živio sam i studirao u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj, Njemačkoj i Indiji.
Studirao sam na Političkim znanostima Sveučilišta u Zagrebu (Politologija i ONO i DSZ), Sveučilištu Aarhus u Danskoj (Staronordijska mitologija i Kognitivna semiotika),Sveučilište Friedrich Schiller u njemačkome gradu Jeni (Njemački jezik i filologija), Otvoreno Sveučilište grada Londona (Političke znanosti / Politika i Povijest). Trenutno studiram na na Otvorenom Sveučilištu Ujedinjenoga Kraljevstva Internacionalne studije sa studijima Ekologije i Prirodnog okoliša.
Dosada sam objavio jednu knjigu te sam godinama surađivao i objavljivao tekstove i članke na nekoliko jezika (engleski, hrvatski,njemački), na različitim portalima, u časopisima i tiskovinama.
Radio sam kao savjetnik,prevodilac i tumač u Ujedinjenom Kraljevstvu za organizacije u Vladi Ujedinjenoga Kraljevstva, poput NICEM-a (Northern Ireland Council for Ethnic Minorities), Vladu Ujedinjenoga Kraljevstva (Maritime Coastal Agency - MCA), Vladu SAD-a (posredstvom ''Cyracom Intl.'' kao i ''Passport and Visa Express'' Plano, Texas).
Između ostaloga radio sam dvije godine i u financijskom bankarskom sustavu jedne od najvećih banaka u Ujedinjenom Kraljevstvu (''Santander'' nekada ''Abbey PLC./ Abbey National'') , te kao učitelj razredne nastave u Waldorfskoj školi, uz to sudjelovao sam i u osnivanju internacionalnog departmana svjetski poznate tvrtke za prodaju sportskih biciklističkih proizvoda ''Chain Reaction Cycles'' (sada koncern Wiggle - CRC).

Područja moga interesa i istraživanja su Književnost, Kulturna i politička teorija, Komunikologija (Semiotika, Semantika, jezici), Ekologija sa studijama Prirode i okoliša, Filološki studiji, Japanski studiji (Japanski budizam i Shinto,kultura Japana),Socijalna ekologija i Zelena ljevica, Henoteizam i Politeizam, Autonomizam, post komunistički tranzicijski procesi, lijevi i desni totalitarizam.
Čitam Maria Kopića, Stefana Zweiga, Miroslava Krležu, Alberta Camusa, Franca ''Bifo'' Berardija, Jacquesa Derridu, Davida Graebera, Karela Kosika, Guy Deborda, Christophera Lascha, Jean-Claude Michéa-u, Hannah Arendt, Arundhati Roy, Marcel Gauchet-a, te Shin budističke filozofe poput Dennisa Hirote i Hajime Tanabea te shodno tome pripadam školi i učenjima japanskog Shin budizma (budizam ''Čiste Zemlje'').

Sporiji komentari bez viška mrzovolje i gunđanja te dnevnici, zapisi i kronike. Ponekad se čini i čita poput kolumne, ponekad kao blog slobodnog pisanja, a ponekad i kao početak neke nove knjige, neke nove priče ili akademskog rada.
Pišem kada imam vremena, u ovom sve više povezanom svijetu, a u kome je sve više usamljenosti i nepovezanosti, očajanja, siromaštva, beznađa i tuge. Tražim glazbu beskonačnosti u Prirodi i njenoj ljepoti, u onome trenutku kada smiraj dana postaje kontrapunkt, fuga emocija, boja i mirisa.
Blog je ovdje na Večernjem prisutan, te preživljava (hvala mojoj poštovanoj urednici, gospođi Sandri) još od davne nam 2012. godine.
Blog se prije nazivao ''Na Ishodištu'' te ''Hauntologija''.

Epitafski rečeno, nikada nismo imali toliko koliko sada posjedujemo, a nikada prije nismo bili toliko izgubljeni kao što smo to u današnja vremena.

Ovaj blog pripada tzv. ''usporenom ili lakšem novinarstvu''. Više ovdje: ''sporije novinarstvo.''

''Pomalo'' - http://blog.meridienten.com/2016/01/pomalo-the-true-meaning-of-the-word.html

Blog postovi