Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Vatikan i okolica

Uvedimo arapske brojeve u škole

Rasizam pothranjuju političari koji ne znaju na čemu drugome zarađivati glasove, a biraju ih oni koji ne znaju čak ni guglati, ali znaju napadati na istom tom internetu
Objava 28. lipnja 2018. 0 komentara 1207 prikaza
Foto: Screenshot Facebook
Foto: Screenshot Facebook
Tarim Bu Aziz traži uvođenje arapskih brojeva u škole

Uvedimo arapske brojeve u talijanske škole kako se poboljšala integracija. Tarim Bu Aziz je iznio taj prijedlog na Facebooku gotovo dva milijuna osoba je kliknulo tu stranicu, a mnogi su napadali taj prijedlog o kojem se i tražilo mišljenje. Jeste li “za” ili “ne”. 

“Ne, tisuću puta ne. Otiđi iz Italije i neka završi razdoblje dobročiniteljstva”. “Ne, oni su ti koji se trebaju integrirati”. “Neka u svojoj kući upotrebljavaju arapske brojeve, a mi ćemo u našoj naše. Svakoj zemlji svoje”. “Ne, oni žele nerede i žele zapovjedati u našoj kući”. To su samo neke od reakcija. Da, i u Italiji ima neznalica. Ako već nisu naučili u školi što su arapski brojevi mogli su, kada se već nalaze na internetu, uguglati. Na Wikipediji na talijanskom (engleskom, francuskom itd) jeziku piše i podrijetlo arapskih brojeva, kada su uvedeni itd., a na hrvatskom jeziku piše samo kako je riječ o deset brojeva od nule do devet, ali ništa više. 

Arapske brijeve je u 13. stoljeću u Europi predstavio talijanski matematičar Leonardo Fibonacci. 

O stanju duha u pojedinim zemljama pokazuje i ova provokacija, izmišljenji prijedlog izmišljenog Arapina. 

“Eliminirajte sa Facebooka taj video (prijedlog uvođenja arapskih brojeva popraćen je čitanjem teksta kao na snimkama), jer takvi podižu rasistički vjetar”, jedan je od prijedloga objavljenih na webu. 

Rasizam pothranjuju političari koji ne znaju na čemu drugome zarađivati glasove, a biraju ih oni koji ne znaju čak ni guglati, ali znaju napadati na istom tom internetu. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.