Blogosfera Večernjeg lista

Putovanje u Međuzemlje
Tomica Kristić

Putovanje u Međuzemlje

Tomica Kristić

Više o blogeru
O blogeru

Tomica Kristić

-

Rođen sam i odrastao u Varaždinu.

Ljubav prema putovanju pojavila mi se davne 2008. godine kada sam prvi put odlučio zakoračiti u malo veću avanturu. Otišao sam do Nizozemske, boravio tamo tjedan dana te se vratio natrag. I sve to autostopom. Na toj svojoj prvoj avanturi osjetio sam tu nekakvu slobodu samoga putovanja, slobodu samoga puta….pa iako je to sve zajedno trajalo deset dana. Te iste godine mislio sam krenuti još malo dalje, točnije prema Istoku, u Indiju. Međutim, kako tu uvijek u životu biva, stvari su se malo izjalovile, a godine prolazile.

Danas, 7 godina kasnije, ljubav prema putovanju opet je isplivala van ali ovaj puta s puno jačim intenzitetom i željom nego ikada. Pošto sam si zabrijao da imam “već” 30 godina i još se uvijek nalazim doma u sigurnoj zoni, odlučio sam tome stati na kraj.

U listopadu 2015. godine krenuo sam na svoje životno putovanje.

Strast prema putovanju u meni je bila prisutna cijeli život i 2015. godine odlučio sam konačno nešto poduzeti u vezi toga. U listopadu te iste godine započeo sam svoje prvo veliko putovanje. Krenuo sam autostopom iz Hrvatske prema Novom Zelandu te ga nazvao 'Putovanje u Međuzemlje'. Prije puta računao sam da će mi a to trebati dvije godine...ali sada kako sam na putu već duže vrijeme, shvatio sam da će mi put trajati barem tri godine. Putovanje je dosta izazovno zato što je low-budget te sam krenuo samo s 1500 eura. Ta činjenica rezultirat će daljnjem snalaženjima oko financija koje ću provoditi na samome putu. Bit će tu volontiranja u zamjenu za smještaj i hranu te povremena pronalaženja jednotjednih ili čak dvotjednih poslova u zamjenu za novac. Tako da, drag moji čitatelji, na ovom blogu možete pratiti sve moje avanture i dogodovštine koje će me zadesiti na istom. Ponekad čovjek treba otići daleko od doma, daleko u svijet, da bi vidio gdje živi. Zato, isplovimo svi iz ove naše sigurne luke i krenimo u svijet….krenimo u otkrivanje, sanjanje i istraživanje.

Blog postovi