Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Putovanje u Međuzemlje

Kako se putovanje života prelilo u knjigu

Nakon četverogodišnjeg autostopiranja i pješačenja svijetom, konačno sam napisao putopisnu knjigu
Objava 16. srpnja 2020. 0 komentara 970 prikaza
Pješačenje
Pješačenje
Sloboda

U ovo čudno iskrivljeno vrijeme gdje je putovnica izgubila svoju vrijednost, ne preostaje nam ništa drugo nego prisjetiti se na vrijeme kada je sloboda bila dostupna svima. Nikada nisam niti pomislio da ću jednog dana izgovoriti tako neobičnu bizarnu rečenicu, ali trenutna situacija u svijetu je takva da nam ne preostaje ništa drugo nego razmišljati o prošlosti ili maštati o budućnosti, jer sadašnjost je vrijeme gdje trenutno nitko ne želi biti.

Ja sam tu slobodu koja je tada bila dostupna svima iskoristio za dugogodišnje putovanje svijetom. U četiri godine Puta prešao sam 40 000 kilometara autostopom, penjao se po Himalaji i dosegnuo 5416 metara nadmorske visine, živio s monasima u Aziji, volontirao u školama i na farmama, prehodao cijeli Novi Zeland, radio kao stažist u nekoliko bolivudskih filmova u Indiji, družio se sa šamanima na najvećem duhovnom festivalu i Indiji (eh, ta Indija, tko ju ne bi volio), spavao po policijskim postajama diljem Azije, spavao po hramovima u Burmi, živio s ladybojevima na Tajlandu, jahao klokana u Australiji (zezam se, ne bih to nikada učinio), penjao se po vulkanima po Indoneziji, prošao cijeli Vijetnam motorom, dobio licencu za masera stopala u Tajlandu. Čak sam se i zaručio s prekrasnom Vijetnamkom u Australiji. 

Eh da, bilo je to jedno veliko pošteno putovanje. Priču takvog razmjera nemoguće je podijeliti s nekim u par rečenica, tako da sam svoju priču, znanje i iskustvo koje sam dobio na Putu odlučio prenijeti u knjigu. Došao sam doma i krenuo pisati prvu putopisnu knjigu. Međutim, pošto mi je zaručnica u Vijetnamu, ubrzo sam otišao nazad tamo i nastavio s pisanjem knjige, te nakon punih 9 mjeseci ujedno sam ju i završio. Uhuhuhu! Tristo pedeset stranica čistog putopisa. U Vijetnamu sam još uvijek zato što su zbog korone svi međunarodni letovi obustavljeni, i čekam dan kada će se vijetnamska granica otvoriti da se vratim doma i da krenem s predavanjima po Hrvatskoj, te širom Balkana. 

Jučer sam pokrenuo kampanju u vezi svoje knjige i ako vas zanima nešto više o tome, slobodno kliknete na link ispod. Ako volite čitati putopis, premda ova knjiga malo odskače od uobičajenog putopisa (dodao sam joj nijansu proze), slobodno kliknite na link dolje. Uz knjigu može se dobiti i moje fotografije, ogromne zidne samoljepljive tapete s motivima prirode ili portreta koje sam fotografirao diljem kugle zemaljske. Ma sve, nema šta nema. 


Nadam se da će vam moja priča inspirirati da i sami učinite nešto slično kada ovaj virus prođe. Naravno, samo ako volite putovanja. 
Pozdrav ekipo i tko zna, možda se jednog dana negdje sretnemo. Možda na nekom predavanju.

Link gdje možete doći do knjige: https://igg.me/at/putovanje-u-medjuzemlje

AustralijaFoto: Australija 1 / 28

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.