Totalno ista kao drugi
Ivana Međugorac

Totalno ista kao drugi

Ivana Međugorac Više o blogeru
O blogeru

Ivana Međugorac

Davne 1986. kad su se imena 'Ivana' dijelila šakom i kapom, i ja sam dobila jedno. Od tad ga ponosno nosim, osim kad se s raznim nickovima po faceu skrivam od rodbine. I na poslu gdje me slijedom čudnih okolnosti zovu Frida. 86' je najdalje što ću se vratiti u prošlost. Imam 29 godina, diplomirana novinarka, radim na radiju, volim pisati, čitati i gledati filmove svih žanrova. Da postoji brojka kojom se želim pohvaliti, bila bi to brojka filmova koje sam pogledala. Kad bih je znala. Ali ne znam, pa se neću hvaliti. 

Volim kebab i sladoled. U bilo koje doba godine ili dana. Užasna sam vozačica ali vozim, jer sve je u praksi zar ne? Ne znam se parkirat bočno. Ili parkirati općenito. Kad bi me pitali za najvažnije uloge u mom životu.... sestra, prijateljica, kćer i zaručnica. Sad - jesam li dobra u njima, ne bih znala reći - nije na meni da kažem.
 
Neobični talenti: Zbog učestale prakse, mogu se spakirati i preseliti u jednom danu. Po traileru znam ima li film sretan ili tužan kraj. I prvi me dojam ne prevari nikad. Čak ni kad mislim da jest.
 
Grešni užitci: MTV-ovi reality showovi. Ili realityji općenito. Da me nije sramota, rekla bih da znam poredati Kardašijanke po godinama. Ali jest, pa neću. 
 
Zadnja životna spoznaja: Sve što sam starija, to sam nekako sigurnija u to da u moru različitih i drugačijih, možda nije loše da budem ista. Ista kao i svi drugi. 
 
Što vam još mogu reći o sebi? Zasada je dovoljno. Ostalo će reći moji tekstovi. 

Ono kad izađeš sređena van, i pukne ti nova potpetica. Ono kad se otvori nova blagajna u dućanu pa se preseliš tamo i skužiš da si trebao ostati u prethodnoj jer baš na toj novoj – netko je odlučio platiti sve godišnje račune. Ono kad iskomentiraš nečije nepristojno vrišteće dijete i shvatiš da njegova mama stoji tik do tebe. Ono kad stvar koju si silno želio dobiješ 3 sekunde prekasno. Kad ti baš ništa ne znači više.  Znaš te situacije? 

Znam da znaš. O tome ću pisati.

O svakodnevnim nama. Svakodnevne situacije, misli, događaji, ljutnje, veselja, wtf trenutci, drame s birokracijom, apsurdne situacije s kolegama, pokoji dašak ironije i sve ono što i tebi svakodnevno prođe glavom baš u trenutku kad to nemaš nikome reći! E, pa ja ću reći svima! Ili bar onima koje valovi interneta nasuču na obalu ovog bloga.   

Blog postovi