Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Turističke priče

5 razloga zašto posjetit Rovinj!

Objava 06. lipnja 2015. 0 komentara 1100 prikaza
Izvor: Facebook Turističke zajednice Rovinja
Izvor: Facebook Turističke zajednice Rovinja
rovinj

Ove godine, točnije od 18.-25. lipnja, prvi dio svojeg ljetovanja boravit ću u Istri. Cilj mi je svakako vidjeti, doživjeti i okusiti što više u tih tjedana dana. Jedno od mjesta koje ću svakako posjetiti je grad Rovinj. Motiv i prvi razlog za posjetiti grad Rovinj je jedna tako obična, a s druge strane nevjerojatno moćna slika.

Foto: Facebook Turističke zajednice Rovinja


Moram posjetiti ovo prekrasno mjesto uslikano u Rovinju ! Nadam se kako ću imati priliku popiti espresso i uživati u trenutku. Znate li gdje se nalazi ? Možete me spojiti s osobom koja je vlasnik ovog prekrasnog pejzaža ?

Ta slika je upravo bila motiv za blog o moći fotografije u turizmu, kojeg sam nedavno objavio. Moju fascinaciju i osjećaje koje budi u meni opisao sam u ovako :

Čim sam je vidio probudila je u meni jak, snažan i pozitivan osjećaj. Toliko me je razbudila i pogodila ravno u centar desne polutke mozga koja je zadužena za kreativno razmišljanje, maštu, slikanje, pjevanje i slično. Da je moguće, odmah bi se teleportirao na to mjesto i u miru prepustio beskonačnom trenutku. To je fotografija koja priča tisuću riječi, emocije vrište u meni, a sama pomisao doživljaja da mogu biti na tom mjestu je mojim riječima neopisiva, nisam pjesnička duša pa ulazi u kategoriju ono nešto, neprocjenjivo. Opet sam se naježio kako pišem o toj fotografiji, kao i prvi put kada sam je vidio. Mozak mi radi sto na sat i odmah vizualiziram sebe na toj slici kako sijedim u miru obasjan suncem, u tišini mora, ispijam espresso, čitam novine te s guštom držim cigaretu u ruci.
To je moj strastveni svakodnevni ritual, te male stvari koje me čine sretnim i potpunim. Da to je to, u potpunosti sam ispunjen i smiren - to sam ja.   [ Objavljeno  10.03.2015 - blog Moć Fotografije u turizmu ]

I sad sam se cijeli naježio samo na pomisao kako ću ostvariti jedan od svojih snova. Da snova, osobno se veselim malim stvarima u životu jer upravo one čine život, a ne nekakvi automobili i druge materijalne stvari. Popiti espresso na ovoj slici bilo bi kao u snovima.

Kako bi moj boravak u Rovinju bio ispunjen cijeli dan, pozivam Vas da mi predložite još 4 razloga zašto posjetiti Rovinj ?

5 razloga zašto posjetiti Rovinj:

  1. Moj prvi razlog je biti na gore spomenuti slici, ispijati espresso i uživati u trenutku
  2. -
  3. -
  4. -
  5. -

Zanima me duša i srce Rovinja, mjesta i priče koja će me oduševiti i koja bude emocije u čovjeku. Upravo su to elementi koje čine turizam  = emocije,doživljaj i priče. Razloge zašto posjetiti Rovinj postavite na Facebook stranici Turističke priče ili dodajte dolje u komentar.

Siguran sam kako Rovinj ima svoju priču, želim da mi je ispričate.U iščekivanju Vaših prijedloga, nadam se kako ćete me oduševiti :)

Ispričajte mi priču.

 

Goran RIhelj / rihelj.goran@gmail.com

  

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.