Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Turističke priče

Otvorila se slavonska plaža s najvećim bazenom s valovima u Hrvatskoj

Bizovačka ravnica, kako se od milja zovu Bizovačke toplice pretvorile su se u najveću slavonsku plažu s najvećim bazenom s valovima u Hrvatskoj.
Objava 13. lipnja 2019. 0 komentara 1827 prikaza
Foto: Bizovačke toplice 2
Foto: Bizovačke toplice 2
Foto: Bizovačke toplice 2

Bizovačka ravnica, kako se od milja zovu Bizovačke toplice pretvorile su se u najveću slavonsku plažu s najvećim bazenom s valovima u Hrvatskoj.

Nakon dugi niz godina propadanja i stagnacije Bizovačke toplice su preuzimanjem tvrtke Sunčane toplice d.o.o., u vlasništvu poznatog poduzetnika Jake Andabake ( op.a. tvrtka Sunčane toplice d.o.o. nije dio dioničkog društva Sunce koncern d.d  ) 2014.godine polako, ali sigurno danas su ponovno zauzele svoje zasluženo mjesto kao jedan od zaštitnih znakova Slavonije.

Dio bizovačkog Aquapolisa, otvoren je 01. svibnja, a u svojoj petoj sezoni na valovima posjetitelje uz čak 11 bazena (rekreacijski, dječji, neplivači, poluolimpijski, 3 masažna, 2 termalna, vanjski obiteljski i bazen s valovima), saunu, 5 ugostiteljskih objekata, polivalentno igralište, besplatan parking te wi fi  dočekuje i nova investicija u “slavonsku plažu”.

Od ove godine sunčalište je veće za 800 m2, s čak 1600 ležaljki - tako da uistinu možemo reći kako se radi o najvećoj plažu u Slavoniji. Uz gastro ponudu, tu je veliki tobogan za djecu, kao i bogati animacijski program, škola plivanja, eazni sportski tereni, a odlično iskustvo je i noćno kupanje. 

Broj posjetitelja na slavonskom moru iz sezone u sezonu raste, prošla 2018. u svim je brojkama bila odlična, primjera radi, najposjećeniji vikend prošlog ljeta bio je onaj od 10. do 12. kolovoza kada je kupalište posjetilo čak 8.515 gostiju. To je ujedno i najbolji rezultat u posljednjih pet godina.

Također, bio je to rekordan kolovoz s 51.225 posjetitelja što je čak 30% više u odnosu na isti mjesec 2017. A kako su rekordi tu da se ruše, ove godine se očekuju novi rekordi. 

Slavonija sve više i više razvija kontinentalni turizam te polako, ali sigurno postaje cjelogodišnja turistika destinacija kroz kulturni i outdoor turizam, cikloturizam, eno i gastro ponudu. Posjetite Slavoniju, oduševit ćete se svim tajnama koje čuva. 

Foto: Bizovačke topliceFoto: Foto: Bizovačke toplice 1 / 5

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.