Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Turističke priče

Što je veći broj zvjezdica, veća je i popunjenost, pa tako i zarada

Statistika govori sama za sebe, a zaključak je jasan.
Objava 13. siječnja 2019. 0 komentara 344 prikaza
Sauna  / Foto: Srđan Hulak, www.srdjanhulak.com
Sauna / Foto: Srđan Hulak, www.srdjanhulak.com
Sauna / Foto: Srđan Hulak, www.srdjanhulak.com

Već par godina Primorsko-goranska županija subvencionira kredite za domaćine u obiteljskom smještaju koji su u Kvarner family programu, a cilj programa je unapređenje usluge i podizanje kvalitete smještaja u objektima u kojima se pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu na području Primorsko-goranske županije.

Tako su domaćini u obiteljskom smještaju uz kamatu od 1 do 2% imali prilike podizati kvalitetu obiteljskog smještaja, a u kojem je na Kvarneru prošle godine ostvareno 40% noćenja tj. 7,6 milijuna noćenja.

Da se ova mjera pokazala kao pun pogodak govori činjenica kako se u 2018. godini na Kvarneru nastavlja trend potražnje za smještajem više kategorije.

 Luxury Jerini House, otok Krk / Foto: Srđan Hulak, www.srdjanhulak.com


Porast u obiteljskom smještaju iznosi 4%, no obiteljski smještaj s 5* ostvario je čak 26% više noćenja. Isto vrijedi i za kampove: 4% porasta u kampovima zbirno te 28% u kampovima najviše kategorije.Iako su, kada sagledamo ukupnu statistiku, hoteli u 2018. godini ostvarili nešto manje noćenja (-2%), važno je za naglasiti kako hotelski smještaj najviše kategorije tj. hoteli s 5*, bilježi porast noćenja od gotovo 10%.

Također, u posljednje dvije godine broj privatnih objekata s 5* se udvostručio na Kvarneru, a objekti kategorizirani s 5* ostvarili su ove godine čak 26% više noćenja.

NEOVISNO O KATEGORIJI, OBJEKTI S 5* U 2018. GODINI NA KVARNERU OSTVARILI SU PORAST BROJA NOĆENJA OD 20%

Statistika govori sama za sebe, a zaključak je jasan.

Što je smještaj kvalitetniji, to je bolja popunjenost, a samim time i zarada od turizma. Ne dižite cijene, nego ulažite u kvalitetu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.