Blogosfera Ulica udovica

71. dio: Muškarci se plaše alfa žena

Objava 23. veljače 2017. 16 komentara 11900 prikaza
Izvor: pexels.com
Izvor: pexels.com
Izvor: pexels.com

“Aj muči, bar će me večeras odvest sebi u krevet. Jesu ti muški prozirni, a? Opaaa, evo nam homo sapiens vulgarisa i to sa pašteticom, pssssst!”- zavjernički namigne Ivi da se uozbilje.

Konobar se našao pred njima u trenu, noseći drvenu dasku od maslinova drveta, namjenjenu za posluživanje. Na listovima radiča bile su položene minijaturne roladice oblikovane od domaće riblje paštete. Odložio je duguljastu dasku na sred stola, te iz druge ruke odloži košaricu od uškrobljene čipke, nalik onoj od niti agave, obložene ubrusom od bijela damasta. Svečano pred njima otkrije vrh košarice, iz koje su se pušile netom pečene pogačice od cjelovitog i crnog brašna u koje su umiješani i komadići maslina.

Drage dame, nadam se da će vam jelo prijati. Imate tri okusa paštete: baklar i bijela riba sa daškom maslaca i začinskog bilja, dimljeni losos sa tartufima i škampi blanširani u soku gorke naranče. Želim vam dobar tek!” –nakloni se skoro do poda.

Leticija ga pogleda, loveći očima njegove, te upita: “Imate li možda nešto kao među premaz, da se rastopi preko pogačica dok su vrele i vlažne? Možda začinjeni maslac?”

Njeno pitanje zvučalo bi posve bezazleno i gastronomski znatiželjno, da se nije potrudila konobaru probuditi drugu vrstu gladi, prelazeći jezikom preko rumenih usana, ne skidajući pogled sa njegovog.

“Maslac!? Sa maslinovim uljem, češnjakom, peršinom? O naravno, stiže za tren!”- zbunjeno promrmlja i okrene se na peti, te u žurbi pregačom zakači naslon obližnje stolice, jedva zadržavajući istu da se ne sruši i on preko nje. Čim je umakao kroz kuhinjska vrata, obje su prasnule u smijeh.

“E Leti, jeba te led, pa ti nisi normalna haha!”- Iva je salvetom lagano tapkala suze od smijeha koje su prijetile razmazati maskaru.

“Ja da nisan normalna? A jesi njega vidila. Zna da izgleda tako da bi ga svaka privalila tu priko stola i na licu mista. Misliš da su mu oni mišići od nosanja pijata naresli? Lik zna da je hot i njeguje taj mot, plus šta se sam nabacuje. I nemoj reći da nije komad i po haha!”- Leticija se branila, susprežući smijeh.

“Da komad…uf! Prije bi mu pasalo vodit muški striptiz bar, nego imat restoran. Pričala mi ona moja na poslu, da minja ženske ka bičve”- Iva će povjerljivo. “Ovo njegovo? Nisan znala. Ko bi očekiva da će vlasnik i sam radit, pogotovo konobarit?”- Leticija se iskreno začudi.

“A di ti živiš, niti dvista metara odavde, a pojma nemaš o ničemu. Je, je. Ima ti i mali hotel na Srimi i dvi koće. Kažu da je teški radoholičar. Leta po svim svojim biznisima, ima naviku da sve na licu mista izvidi, kako mu šta radi i koliko kvalitetno. I navodno odlično zarađuje”- Iva prenese sve tračeve koje je znala, vezano za seksipilnog vlasnika.

“Nisan ga nikad vidila iz salona ni kad san ode bila, ja mislila novi konobar. A on opak igrač…ko bi reć. Izgled stvarno vara. Koliko ima godina šta misliš?- nasloni bradu na dlan, zamišljeno.

“A negdi oko četrdeset i pet, nema više. Sestra mu je sa menon išla u ekonomsku, znan da je onda bija stariji nekih šest-sedam od mene”- prisjeti se.

“Onda se ne poznajete, ako se niste pozdravili?”- zanimalo je Leticiju.

“Ma ne. Nismo nikad imali doticaja, samo je nekad po sestru zna doći motorom. Moja kolegica mu vodi knjige, odatle znam koliko mu je takujin težak i čim se bavi”- pojasni.

A taaako”- otegnuto izusti Leticija- “Onda je bolej da se prestanen zajefrkavat. Em mi susid, em nije glup, još će pomislit da san neka fufica”- malo će zabrinuto i prasne u smijeh.

“Ne da tebi vrag mira,a? Da čujem plan!”- Iva je prihvatila nastavak zabave.

“Plan nema plana. Lipo ga gledat ne boli ni mene ni njega. Ti budi dama, ja ću nastavit bit štračica, ali sve ono dvosmisleno. Baš me zanima šta će, osim doći za sekund ode. Evo ga, pssst!”- naglo se uozbilji.

Zgodan muškarac sa pregačom, za kojeg se ispostavilo da je i vlasnik, pojavio se velikim koracima pored stola, noseći dvije male porculanske plitice sa začinjenim maslacem i nekoliko kamenica serviranih na ploškama limuna i usitnjenom ledu.

“U znak isprike, što sam vas poslužio izostavljajući maslac, nadam se da primate mali znak isprike u ime restorana”- te pred njih stavi svježe školjke.

“Hvala vam, niste trebali”- Iva uzvrati službeno ljubazna.

Slažem se sa prijateljicom. Molim vas, budite toliko ljubazni, podijelite pladanj kamenica sa nama, da nam bude manje neugodno uživati u neočekivanim delicijama!”- Leticija ga pozove, nudeći rukom stolicu sa obližnjeg stola, pozivajući ga da sjedne.

Vlasnik konobar, na tren zastane, osvrne se oko sebe, kao da traži izgovor ili nenadne goste, no prazan restoran nije mu davao alibi. Približi stolicu te sjedne preko puta Leticije.

“Poslužite se, molim”- podigne pladanj i prinese ga prvo Leticiji pa Ivi bliže njihovih tanjura. Leticija damski sa dva prsta pažljivo podigne jednu kamenicu i krišku limuna, nježno ga iscjedi po svježem mesu i prinese usnama, svjesna da je muškarac netremice i sad već otvoreno gleda. Taj pogled nije bio pogled konobara koji brine o zadovoljnom gostu, to je bio pogled alfa muškarca koji je spreman obilježiti svoju ženku.

Promatrajući ritual hranjenja kod Leticije, koji je bio nalik onima kadrovima iz “Devet i po tjedana”, zabavljala se reakcijom muškarca i susprežući smijeh. Leticija je jako dobro glumila ulogu bestidnice, to joj je morala priznati.

“Sad je red na vas. Izvolite, šteta da se led rastopi i da se navlaže više nego je potrebno”- Leticija je nastavljala svoju predstavu, podižući pladanj i nudeći ga muškarcu koketno, fiksirajući svojim očima njegove, paralelno grijući jezikom, od leda hladne i još rumenije usne.

 

(nastavlja se…)

  • ahaskoro:

    To si tak ti ljudi (autorica) objasnjavaju jer im je lakse u zivotu :D A 'alfa' zene i 'alfa' muskarci su u STVARNOSTI izrazito nesigurne osobe s patoloskim manjkom samopouzdanja i onda to kompenziraju provokativnim oblacenjem i preoptentim ponasanjem, a ... prikaži još! to niko ne voli, pa im niko i ne prilazi. Pusa.

  • guslarjovo:

    Ako ima kapitalca među nogama biti će alfa i omega

  • zg4ever:

    Svaka je alfa dok ga ne dobije.Okice zakolutaju i da vidiš ko je alfa.