Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Ulica udovica

77. dio: Prepoznajete li znakove koji govore da vas ON voli?

Objava 06. travnja 2017. 3 komentara 150 prikaza
Izvor: Pixabay.com
Izvor: Pixabay.com
Pixabay.com

"O Isuse, svega ima na ovom svitu! Da ne poviruješ. Samo kažeš da mu tribaš ka prijatelj. Nije to tako draga moja. Više si mu, kao i on tebi, ma koliko ti negirala”- zaključi Leticija sa uzdahom.

“Znan, Leti. Znan. Puna mi je glava informacija, srce mi se opet uzlupalo, ali oprezno ću ovaj put. Sad idem sa njim korak po korak, iznova sve. Ovaj put ispravno. Pa šta bude. I kako bude…”- zaključi za sebe i to na glas.

“A šta da ti rečen? Držin ti fige, stara moja. Ispipaj sve, to šta si odlučila tako mic po mic, najpametnije ti je. Ne žuri vam se oboma nigdi. Idemo onda, puštan te konačno u banj, iden i ja stavit prat makinju robe, nakupilo mi se, pa onda neman pojma šta ću, iman knjigu novu za čitat i tako… Ljubim te!”- pozdravi se uz dijeljenje glasnih poljubaca koji su prštali iz slušalice.

“Haha, ajde draga uživaj, čujemo se i vidimo u ponediljak na kavi. Ljubim i ja tebe!”- sa osmjehom će Iva.

Iako je prije poziva planirala dulje ljenčarenje u kadi, ta joj se ideja više nije činila primamljivom. Uđe pod jak mlaz tuša, natopi svoju omiljenu krapanjsku spužvu za pranje tijela sa nekoliko kapi uljne kupke “Criste Marine”, zapravo motara ili kako su ga često zvali, petrovac. Njegov intezivan miris u trenu bi je teleportirao na usijanje hridi njene omiljene ljetne oaze, gdje bi znala satima ljenčariti pod suncobranom, okružena grmovima baš te mesnate priobalne biljke. Posljednjih nekoliko godina, brala je mlade dijelove grma i cvijetove, te ih je pripremala u kuhinji na mnoge načine. Kad ga ne bi skuhala na lešo, kao prilog kuhanom jajetu, tad bi ga ukiseljenog koristila kao salatu, a cvijetove bi sušila, mljela u prah koji je bio idealan začin za mnoga jela. Nakon tretmana morskom aroma terapijom uz trljanje prirodnom spužvom, tijelo joj je uživalo u masažnom efektu mlaznica tuša.

Tako razbuđena, osjetila je glad. Sati provedeni u radu ipak su u kombinaciji sa svježim zrakom tražili nadoknadu izgubljene energije. Uređujući maslinik u dvorištu, nabrala je i sasvim pristojnu količinu divljih šparoga, koje su joj se sad, kretaivnoj od gladi, lagano blanširane na posteljici od mladog špinata i krumpira, te ploškama jaja učinile kao slastan obrok.

Požuri sa odijevanjem, te se uputi u kuhinju. Mobitel se oglasi, što je opet vrati u kupaonu gdje ga je ostavila nakon razgovora sa Leticijom.

Na ekranu vidi Branino ime.

“Iva, ja sam. Prekidam li te u nečemu?”- upita ju čim se uspostavila veza.

“Ne! U stvari da. Planirala sam se nahraniti”- odvrati sa smješkom.

“A tako…Ma tija san ti nešto predložit, ako imaš vrimena, volje, ono jel...U Kaštila sam u mojih. Šta misliš da doletin tu , pa odemo negdi na večeru? Za po ure ili koju minutu više san u Šibeniku”- predloži.

“Uf…a ne znan, ono misliš da bi se tribali već vidit? Malo mi je još ka friško sve šta si mi ispriča i mislila san da krenemo radije ovako ćakula, pisanje, pa postepeno i susret..”- dvoumila se.

“Ajme Iva, nemoj komplicirat uvik, benmu miša maloga! Idemo lipo ka ljudi negdi sist, pojist štakoda, popit čašu vina. Subota je, šta ćemo se tipkarat kad san tu i oboje smo slobodni”- pokušavao ju je pridobiti.

“Aj,aj, kad si navalija. Samo te moram upozoriti, još sam cila zblesnuta i nisi mi baš na top listi omiljenih ljudi”- strogo će, ali mekanim tonom glasa.

“Mala ne zvizdi! Ljubin te zbog pristanka. Koliko je sad, sedan manje kvarat, aj ja san tu u gradu u sedan i po. Di ću te pokupit?”- sretno će Branimir.

“Aj imaš ode doli na ulazu u grad, čim skreneš za hotele Lunaris, naići ćeš na dva restorana uz cestu. Tamo sparkaj isprid Pjerina, tako nam je najjednostavnije. Kad budeš na brodaričkom mostu, samo me zvrcni da se i ja kalan doli”- detalno ga uputi.

“Važi. Aj iden ja polako put tebe. I nemoj sad past u napast i jesti doma nešto, želim te ja nahraniti, onako po mom”- nasmije se dvosmisleno i prekine liniju.

Pogleda na sat i vidi da ima oko 45 minuta vremena za srediti se za izlazak. Osjetila je kako nadolazi lagana trema, u vidu načeta uzbuđenja i valova vrućine, kao da izlazi prvi put u životu sa nekim muškarcem.

Pokušala je sama sebe disciplinirati, da se pred njim ne pojavi kao kakva šiparica van kontrole. Nije imala pojma što da očekuje od tog susreta. A već sad je osjetila kako joj se želudac zgrčio i nadala se da će barem neto moći progutati od uzbuđenja.

Misli su joj spontano krenule prema njihovom zagrebačkom susretu, šetnji do restorana, potom na sate i sate vođenja ljubavi, nježne, gladne i posve divlje na trenutke. Shvati da joj tijelo reagira usplahireno i željno na ta sjećanja, što joj je dodatno pojačalo uzbuđenje i laganu nervozu. Nadala se da on neće primjetiti njene reakcije, da će se do susreta uspjeti obuzdati, uvesti samokontrolu u svoj govor tijela.

Nije željela kao tad u trenu i bez imalo nećkanja pasti pod njegov šarm. Ili je možda željela baš to?!

“K vragu! Nisam normalna!”- ljutito se obrecne na sebe i protrese glavom, kao da će joj to rasaniti misli i uputi se prema garderobnom dijelu spavaće sobe.

Inače joj je trebalo jako kratko da se odijene i dotjera za izlazak. Ali ovo nije bio bilo kakav izlazak i znala da će se zuriti tupo pred ormarom nećkajući se. Gorljivo, probuđeno tijelo joj je vapilo za odjećom koja ističe njen oblik tijela. Razum joj je nalagao da bude nimalo atraktivna, obična, tek pristojno dotjerana. Pa se sjeti da ju nikada nije vidio u ničem što odskače od sportskog, casual izgleda. I da je subota navečer i da ne može baš obična i bezlična biti u restoranu pored sve nagomilane odjeće za takve prilike.

(nastavlja se...)

  • Tony2017:

    ne bi reka da ju ovaj baš voli,prije da bi nesta povali na brzinu uz večeru i čakulu, a i ona ka da je neodlučna,bi,ne bi. liči na jednu zauzetu koja bi da ju povali neki sa debljim novčanikom,ali povremeno ... prikaži još! dok sa strane varaju i on i ona, a doma se igraju happy couple uz dicu,kuču i psa. perfect life za vanka!

  • ikonoklast:

    ajde bere šparoge di toga ima?

  • ikonoklast:

    da si uzmeš godišnji?