Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Ulica udovica

78. dio: Kad želja nadjača razum

Objava 13. travnja 2017. 3 komentara 2200 prikaza
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

“K vragu! Nisam normalna!”- ljutito se obrecne na sebe i protrese glavom, kao da će joj to rasaniti misli i uputi se prema garderobnom dijelu spavaće sobe.

Inače joj je trebalo jako kratko da se odjene i dotjera za izlazak. No ovo nije bio bilo kakav izlazak i znala da će se zuriti tupo pred ormarom nećkajući se. Gorljivo, probuđeno tijelo joj je vapilo za odjećom koja ističe njen oblik tijela. Razum joj je nalagao da bude nimalo atraktivna, obična, tek pristojno dotjerana. Pa se sjeti da ju nikada nije vidio u ničem što odskače od sportskog, casual izgleda. I da je subota navečer i da ne može biti baš obična i bezlična  u restoranu.

Otvori oba krila klizih vrata ormara i zagleda se u redove vješalica, na kojima je bila možda i pretjerano uredno složena odjeća. Snopovi drvenih vješalica bili su sortirani po bojama. U prvom redu s lijeva, počinjao je red crne odjeće. Nakon njega slijedio je sivi, te bijeli red. To su bile boje koje je najčešće odijevala i zauzimale su najveće krilo ormara. Nakon njih, nastavljali su se redovi u smeđim, tamno zelenim, tirkiznim, crvenim i tamno roza tonovima.

Kostimi, koji su se sastojali od hlača ili suknji sa pripadajućim sakoom, nisu dolazili u obzir. To je bila njena uredska radna uniforma i osjećala bi se kao da je na poslovnom sastanku sa klijentom. Sjetila se nedavno kupljene male koktel haljine, u boji maline, od koje je brzo odustala. Imala je osjećaj da bi bila vidljiva poput semafora na Petoj Aveniji. Bespomoćno uzdahne i krene prebirati po vješalicama, na kojima je znala da ima niz odjeće još nije imala priliku odijenuti i naiđe na mekanu antracit sivu haljinu dugih rukava, posve jednostavna kroja, duljine nešto poviše koljena. Odloži ju na krevet, pronađe odgovarajuće potpetice i ubrzo ju odjene.

Djelovala je sasvim pristojno, ali nije joj se sviđalo što joj jako ističe uzak struk i decentno, a provokativno slijedi liniju njenih bokova i stražnjice, dok su joj potpetice dodano naglašave vitke noge. Otpisala ju je kao preizazovnu i ostavila odbačenu na krevetu. Pogleda sat i vidi da ima jedva dvadesetak minuta da se konačno odjene i prihvati se šminkanja.

Iz snopa hlača izvuče crne uske kožne hlače kroja kao tajice, te pronađe tuniku u crnoj boji, koja je nalikovala na lepršavu haljinicu u obliku zvona, duljinom do pola bedara. Na to je pridodala mali krzneni bolero, te udobne crne kožne gležnjače punije potpetice. Zadovoljna udobnošću i pomalo otkačenim izgledom, odjuri do kupaonice na šminkanje. Iskričave sivo zelene oči okružila je smoke eye načinom nanošenja sjenila, nanjela bogat sloj maskare, a na pune usne je stavila tek nježno sjajilo lagano tonirano bojom mesa.

Od kad joj je Leticija preuzela bojenje i pretvorila je u nenametljivu ali atraktivnu plavušu sa pripadajućim svjetlijim obrvama, imala je osjećaj da joj se cijeli izgled promijenio. Nestala je agresiva žarko crvene kose, lice joj je djelovalo mnogo mlađe, nježnije i senzualnije. Sama sebi se činila kao da je nekoliko godina mlađa. Kao završni dodir, u točkicama je na strateška mjesta nanijela svoj omiljeni  “Arpege” parfem, koji joj je svojim težim notama, koje kao da su satkali Venera i Kupid, nekako baš zaokružio lepršavo, mističan izgled. Ostalo joj je taman vremena da se još jednom pogleda u velikom ogledalu prije izlaska iz kuće.

Nije imala namjeru čekati u kući njegov poziv, bila je prenapeta. Stoga se uputi prema parkiralištu obližnjeg restorana, na mjesto sastajališta. Tek što je parkirala automobil na prostranom parkiralištu, oglasio se mobitel.

“Iva, prošao sam Žaborić, tu sam za koju minutu”- najavio je Branimir.

“E super, ja sam taman na putu za restoransko parkiralište, vjerojatno sam tamo prije tebe, čekam te”- izrekla je malu laž, koja nije mogla nikome naštetiti.

Nije htjela da zna koliko je drži trema od ponovljenog susreta. Izašla je van iz auta, nije mogla biti mirna u zatvorenom prostoru. Napetost je navirala sve više, no još uvijek se uspjevala kontolirati, pri čemu joj je svesrdno pomagala svježa proljetna večer.

Začula je zvuk automobilskih guma na šljunčanom parkiralištu i ugledala njegov bijeli automobil. Sačekala je da parkira i izađe iz automobila. Kako je bila u sjeni palmi, nije ju primjetio isti tren, ali ona je njega imala posve na oku.

Visok, markantan, odjeven u ležernu košulju i traperice, odisao je senzualnošću koje se itekako sjećala.

“Alo šjor Brane, jeste se uspili dovuć na odredište i bez GPS-a?”- dobaci mu i izmami veliki smjeh na njegovo lice.

“Srećice, tu si već!”- povikne radosno, te je primi u zagrljaj koji baš i nije očekivala.

“Asti, daj mi malo arije!”- šalom je pokušala nadjačati slabost koja se iz koljena penjala po cijelom tijelu.

“Predivno izgedaš! Ova plava boja ti fenomenalno stoji! I ženo Božja, pa ti si sve mlađa i mlađa! Imati ću najlepšu ženu pored sebe od svih u restoranu”- gutao ju je očima i nizao je komplimente, od kojih bi najradije pocrvenjela.

“Aj ne zvizdi, još će mi i neugodno biti”- smotala se, glumeći ravnodušnost.

“Haha, uvik si borbena. Ajde reci di idemo, ne poznan ovaj tvoj teren”- upita, gutajući ju pogledom koji joj je kičmom slao oblake leptira.

“Hmmm, ovdje ne, krčmetina je. Idemo gore u Kalelargu, ima jedan zgodan restoran, domaći ambijent, jako ugodan”- iznese prijedlog.

“Tvoj sam pokorni sluga. Idemo mojim autom, glupo je da idemo sa dva, pa te vratim u povratku ovdje”- reče, te je uzme pod ruku vodeći do suvozačevog mjesta, otvarajući joj vrata.

Jedva je dočekala nešto čvrsto pod sobom, makar to bila i kožna sjedišta njegova automobila. Nije znala kako je uspjela smetnuti sa uma koliko je snažno privlači. Još je sva bridjela od njegovog pozdrav zagrljaja, kojeg joj je tijelo tražilo u još duljoj formi.

“E Iva moja, ovu ćeš noć pamtit itekako!”- pomisli u sebi, prateći krajičkom oka njegove njegovane prste koji su doticali volan.

(nastavlja se)

  • ikonoklast:

    onda je izašla gola ili joj pasalo nešto?

  • Tony2017:

    i onda je pokorno ali veselo došla kući, poljubila partnera i dicu koji su mislili da je negdje sa prijom u izlasku,kad ono jos jedna nevjernica koja "uživa" sa svojin partnerom,samo na slikama i pokojem putovanju.