Blogosfera Ulica udovica

8. dio: Susjed s krevetnim povlasticama

Objava 10. prosinca 2015. 2 komentara 18650 prikaza
Pink
Pink
Pink

Maja je zamišljeno gledala u veliki fikus iza majčine glave. Pa bi povremeno pogled preusmjerila na ekran mobitela kojeg je premetala neodlučno po dlanovima. Sinoć je htjela pobrisati Franin broj i sve tekstualne poruke koje je pomno arhivirala, ali još uvijek nije imala snage za takvo nešto. Godinama je brižno sakupljala njegove odgovore. Istina, kratke i površne, ali i oni bi joj donijeli veliku radost i nadu. Dok nije upoznao Leticiju, vjerovala je da bi ipak mogao biti njen jednog dana. Majci, koja joj je bila poput najbliskije prijeteljice, nije nikada priznala kako je Franu jedne noći slijedila kada je otišao u lokalni disko klub. Uvijek ju je pokušavala uvjeriti da mora biti mlada dama, čekati da on kao muškarac primjeti nju i učini prvi korak.

No želja i potreba da ubrza mučno čekanje, prislili su je da preskoči bonton zaljubljenih i napravi taj korak. Ušla je u disko netom nakon njega i iz prikrajka ga promatrala dok je sa prijateljima trusio tekilu za šankom. Kada je ocjenila da se dovoljno opustio, prišla mu je i pridružila se u piću, hineći da je ostala bez prijevoza kući. Oko tri ujutro, ostali su sami njih dvoje i konobar, koji ih je naposlijetku zamalo izbacio. Frane je bio potpuno pijan. Na putu do auta naslanjao se cijelom težinom tijela na nju, smijao se i prepričavao zabavne dogodovštine sa svojih plovidbi. Ona je otključala auto i predložila da malo sjednu i trijezne se prije povratka kućama. Parking je bio pust, u mraku, njegov mercedes parkiran iza dostavnog kombija salona namještaja. Sjeli su na stražnja sjedala. Frane je i dalje nazaustavljivo brbljao, smijao se, pa u jednom trenutku naslonio glavu na njeno rame.

Kako joj je to godilo!

Nikada se nije sretnije osjećala, kao u tom trenutku. Kao da joj je cijeli svijet sreće bio nadohvat, i Luna i sag od zvijezda. Toliko je godina maštala o njegovoj blizini, njegovim poljupcima, zagrljaju. Plaho, strepeći da će je odgurnuti, dotaknila mu je vrškom jagodica glatko obrijano lice. Kako nije reagirao, prste mu je podvukla iza vrata, primičući njegovu glavu svojoj, na poljubac. Opijena njegovim muškim mirisom i čvrstim tijelom, a on opet pijan od desetake ispijenih čašica tekile, u trenu su se našli raskopčani. Istina, trajalo je kratko. Bila ga je željna, a on smanjene seksualne moći. Vlastiti orgazam kao da ga je razbudio. Uozbiljio se, izašao iz automobila, pomokrio se iza prtljažika, sjeo za volan i odvezao ih kući, bez da je iti riječ rekao. Ukrala mu je u jednom trenutku potkošulju, ugurala ju kriomice u torbicu, njemu hineći da je upala vjerojatno negdje oko sjedala.

Od tada ga nije vidjela. Otputovao je idući tjedan, a ona je maštala kako bi bilo nositi njegovo dijete. Nadala se da su uspjeli "napraviti nešto". Nisu imali zaštitu. Dvadesetak dana je bila uzbuđena, očekivajući kašnjenje i izostanak krvarenja. Ali dočekala je samo razočarenje.

No to nije bilo ništa naspram onog dana kada je srela s Leticijom, dok je s majkom prolazila pored trgovine. Od prve sekunde mrzila je tu ljepoticu. Odbacio ju je i samo iskoristio. Odlučila mu se osvetiti. A sad ju je opet prevario i zauvijek napustio. Sada je mrzila i njega...

Konobarica je upravo ušla gurajući pred sobom aluminijska kolica s ovalnim pladnjevima od zamućenog inoxa, na kojima su bile posložene kriška sira, pršut, u sredini kuglica francuske salate posuta listićima sjeckanog peršina.

"Evo malo za zamezite. Ovo van je drniški pršutić, sir van je ovčji iz Unešića, puno je lip, vidićete"- servirala je ovale, uvijajući se oko gostiju, sa blagim smješkom koji je odavao tihu ispriku i domaćinsku ljubaznost. Uz pladanj s narescima, na svaki stol je stavila košaricu od vrbova pruća iz koje se pušio još topao domaći kruh.

"...šta ćete popit? Pivce za živce, vino, imamo lipo i crno i bilo, malo kisele il obične, oćete možda neki sokić ili kolu?"- ljubazno se trudila ugoditi, primajući narudžbe pomno ih zapisivajući u mali blokić s logotipom pivovare Navalilo se hlapljivo na predjelo. Lozovača je otvorila apetit svima.

Mnogi su na sprovod došli s posla, gladni, a i previše je sati prošlo od kad su popili jutarnju kavu i prigrizli nešto uz nju. Atmosfera u gostioni pomalo je poprimala veseliji karakter. Nakon prvih zalogaja, svima se povratio dar govora. Sad se prostorom već vukla tiha graja. Pričalo se o svakodnevnim temama, sinoćnjoj utakmici Hajduka, žene su se dotakle splitskog festivala i haljina pjevačica. S razglasa se postepeno poglašnjavala glazba.

Konobarica je pjevušila perući čaše, čekajući da posluži janjeće i svinjsko pečenje.

  • ShuPac:

    krutemazo... što je ovo??? ljubić? istinita priča? ispovjesti malađahne Šveđanke s benzinske pume?

  • d12345:

    Patetično i degutantno.....kao i Malešica......