Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Ulica udovica

9. dio: Kada Kupid gađa u međunožje

Objava 17. prosinca 2015. 0 komentara 3008 prikaza
Tamaris
Tamaris
Tamaris

"Toni je kao tele hipnotizirano gledao za pjevačicom, toliko napadno da je Leticija odmah shvatila o čemu se radi i počela ga zadirkivati. "Oooo vidi, vidi moga divera. Opizdija ga Amor strilon drito u... hahaha!"- i nasmija se glasno, udarajući ga laktom onako zbunjenog i posramljenog."

 

Vrata gostionice naglo su se otvorila i unutra je počela navirati bučna grupa mlađih ljudi, četiri muškarca i jedna djevojka. Krenuli su jedan za drugim u koloni i smjestili se za dugačak stol, bočno od ulaznih vrata, vukući stolce po pločicama uz škripanje i glasan razgovor koji je postajao sve intezivniji. Bila je to grupa glazbenika naziva "Parapet", koji su gotovo svima u gradu i okolici bili poznati kao najomiljeniji bend za vjenčanja i ljetne fešte.

Pjevačica Nikolina krajičkom oka zapazila je Leticiju, svoju dugogodišnju frizerku. Mahnula joj je dozivajući je, no Leticija ju nije čula. S malenom torbicom u ruci, uputila se k njenom stolu, govoreći muškarcima za stolom da joj naruče dupli pelinkovac i vodu.

"Leteee, darling, ćao!"- raspjevano je pozdravila, prilazeći ovoj s leđa, stavljajući joj dlanove na gola ramena. Udovica je poskočila, iz razmišljanja ju je trgnuo dodir.

"Ej Nina"- tiho je uzvratila pozdrav. Pjevačica, vesela po naravi, nije pretjerano reagirala na usporen ton glasa svoje frizerke, niti primjećivala da ova baš i nije nešto raspoložena. Odgurnula je u trenu stolicu i smjestila se gotovo treskom odlažući ručnu torbicu na stol.

Leticija ju je kratko promotrila videći da joj se frizura načinjena od sitnih pletenica oblikovanih u etno frizuru dobrano rasčupala.

"Nina, ko ti je to gnizdo nalita na glavu? "- upitala ju je nimalo ljubazno.

"A ježi ga stara moja, došli smo malo prije iz Mostara, juče imali gažu, nisan stigla do tebe, sama san ovo namontirala. Iman svirku u osan ode. Opet neki pir, znaš ono, u mene klasika suboton. Stalno na pirevima, nikad u vinčanici"- odgovori crnokosa žena, pomalo opravdavajući se..."a štaš ti ode?"- nastavi

"Frani danas bija sprovod. Evo sad...došli sa sviton pojist štakoda"- tužnjikavo odgovori vrteći upaljač među prstima.

"A stara, moja iskrena sućut, nisan mogla na sprovod, na putu bili, saznala san kasno..."- zagrli je i poljubi nježno u oba bljedunjava obraza

 "...nego, kako si? Cila si mi blida i ociđena. Nemoš ga vratit, takav je život stara moja, moraš na se mislit...mlada si"- utješno je nastavila pjevačica, očito nenavikla na iskazivanje suosjećanja u ovakvim trenutcima

"A šta ja znan šta ću ti reč, a ono, malo san tupa sad. Iznenada je sve bilo. Triban se naviknit, ma naučiti živit bez njega"- kaže udovica, nešto življeg glasa

"Ma bićeš ti nama dobro, jelda da oće, a šjor?"- zaključi sa lagnim osmjehom, po prvi put se obraćajući Toniju koji je neugodno pocrvenio. Mlada žena je bila identična talijanskoj glumici koju obožava i o kojoj noću nerjetko mašta.

"Nina, drago mi je"- odvrati, pružajući mu mali dlan damski ljupko, što je odmah uočio

"Toni, Letin diver. Drago mi je"- uzvrati ovaj stidljivo

"Lete, aj srićo oš mi napravit uslugu. Iman ode u borši par pizdarija za kosu, lak, šljokice, špangice,...jel mi moš popravit frizuru,a? Duplo ću ti platit!"- molećljivo je zamoli, namjerno trepećući umjetnim trepavicama.

"Čula san da će u svatovima bit onaj poznati menadžer iz Zagreba, pa da zablistan. Evo smo došli koju uru ranije da napravimo probu i upivamo se, to mi je šansa da se probijen ka zvizda"- nastavljala je obrazlagati i argumentima nagovarati frizerku da joj pomogne oko izgleda. Leticija ju je gledala, ne znajući kako da joj kaže ne. Pa opet, nije joj onako molećljivoj mogla odoljeti. Bila joj je česta i draga mušterija. Uvijek bi se smijale i pjevušile zajedno dok bi joj uređivala frizuru.

"Ajmo aj"- nasmješila se po prvi put tog dana i dlanom dohvatila Ninin dlan, ustajući s stolice. Obje su se uputile prema toletu i zadržale se tamo dvadesetak minuta. Godila je Leticiji Ninina vesela optimistična narav. Znala je i sama da joj se ne isplati tugovati, da od takvog raspoloženja nema koristi. Njen život je išao dalje. Bez Frane. Nina se uskoro pogledavala u veliko ogledalu, okrećući se kako bi sa svih strana vidjela novu frizuru. Bila je prezadovoljna novim izgledom svoje crne, duge kose, a Leticija je kroz razgovor nekako pomalo živnula. Smijući se anegdoti s jednog od Nininih nastupa, došle su do Tonija, koji se u trenu opet jako zacrvenio kad se preljepa crnka našla pred njim.

"Fala ti srićo još jedanput, spasila si me"- zagrlila je Leticiju i zvučno ju poljubila u obraz

"Sad ćemo popit piće, pa počet pomalo pivat i svirat. Moran uvatit glas za večeras. Neće van smetat, a?"- obzirno je pitala Leticiju

"Ma neće, dobro si rekla. Ne vridi plakat. A ni Frane nije bija cmizdrav. Volija se smijat i pivat. Samo vi dajte, lipo će vas bit slušat ka i uvik"- namigne joj nasmijano

"I Nina, fala tebi na razgovoru. Srce si. Sad mi je puno lakše. Triba mi je tj razgovor.."- pošalje joj poljubac zrakom.

Toni je kao tele hipnotizirano gledao za pjevačicom, toliko napadno da je Leticija odmah shvatila o čemu se radi i počela ga zadirkivati.

"Oooo vidi, vidi moga divera. Opizdija ga Amor strilon drito u... hahaha!"- i nasmija se glasno, udarajući ga laktom onako zbunjenog i posramljenog.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.