Naslovnica Unique Hrebina

Brza parfe torta

Objava 18. travnja 2015. 0 komentara 4900 prikaza
Parfe torta
Parfe torta
Parfe torta

Ako  želite tortu oko koje nema puno posla tada je ova torta stvorena za Vas.

Biskvit:

Smjesa 1:
1 bjelanjak
25 g šećera
1 vanilin šećer
17 ml mlijeka
2 žlice ulja
27 g brašna

Smjesa 2:

1 bjelanjak
1 žlica šećera
2 kapi octa

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 170°C.
2. Obložite dno kalupa za torte promjera 26 cm, papirom za pečenje.
3. Prvo dobro izmiksajte smjesu br. 2 (da dobijete čvrsti snijeg).
4. Žumanjak i šećer miksajte dok smjesa ne posvijetli pa dodajte sve ostale sastojke. Izmiksajte.
5. Ručno u smjesu dodajte snijeg od bjelanjaka i preklapajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
6. Izlijte u kalup i stavite peći. S obzirom da je biskvit jako tanki potrebno mu je cca 5 minuta. Kada dobije zlatnu boju izvadite ga van i ostavite da se ohladi.

Krema:

1 parfe krema (kupovna)
100 g čokolade + 3 žlice mlijeka

1. Izmiksajte parfe prema uputi na pakiranju ( ja sam koristila Podravkinu u koju je potrebno dodati samo 600 ml mlijeka).
2. Čokoladu zajedno sa mlijekom otopite u mikrovalnoj pećnici ( otapa se tako da svakih 15 sec izvadite posudu i promiješate čokoladu. Postupak ponavljate dok se sva čokolada ne otopi).
3. u polovicu izrađene parfe kreme dodajte čokoladu i izmiksajte.

Slaganje torte:

1. Ohlađeni biskvit odlijepite od papira za pečenje.
2. Uzmite kalup za torte u kojem se pekao biskvit i obložite dno i stranice papirom za pečenje.
3. U kalup na dno stavite ohlađeni biskvit.
4. Preko biskvita ravnomjerno rasporedite čokoladni dio kreme.
5. Bijelu kremu stavite u vrećicu za ukrašavanje kojoj odrežete vrh. 
6. Počevši od sredine bijelom kremom ''crtajte puža'' tj. spiralno istisnite svu bijelu kremu.
7. Stavite u duboko zamrzavanje na 4 sata.

Ukras:
100 g tamne čokolade
200 ml slatkog vrhnja za šlag

50 ml slatkog vrhnja za šlag
nekoliko jagoda

Tamnu čokoladu i 200 ml slatkog vrhnja otopite u mikrovalnoj kako bi dobili ganache kremu.
Preostalo slatko vrhnje izradite u šlag.
Tortu izvadite iz frižidera i položite na rešetku koju stavite iznad lima za pečenje.
Prelijte kompletnu tortu ohlađenom ganache kremom.
Stavite na kratko u frižider da se ganache lagano stisne pa ukrasite šlagom i jagodama.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Message