Naslovnica Unique Hrebina

Cooking show u westgate shoping cityju

Objava 18. veljače 2015. 0 komentara 700 prikaza
westgate
westgate
westgate

U sklopu kupidovog kutka u subotu i nedjelju sam kuhala za posjetitelje Westgate shoping cityja. Na poziv cura iz Dobre vibre uvijek se rado odazovem i nadam se da će ovakve suradnje zaživjeti i u budućnosti.

Moram im ovoga puta zahvaliti i na poklončiću čiji jedan dio ću nesebićno podijeliti sa  nekim od Vas (više na kraju posta). 

Dakle subota je bila dan za slatko. Radila sam tri recepta koji su brzi i jednostavni, pogodni za spravljanje u zadnji čas. 
Na repertoaru su bile američke palačinke, millefoglie te red velvet cupcakes.

Nažalost susreli smo se s nekoliko tehničkih poteškoća pa nije sve proteklo ''kao podmazano'' no na kraju se ipak sve uspjelo riješiti i degustatori su otišli sa osmijehom na licu. 
Sada ćemo za u buduće znati da treba provjeriti da li imamo tavu koja je pogodna za indukciju za peći palačinke i sljedeći puta ćemo se sjetiti provjeriti da li pećnica radi kako bi trebala. 
No bez obzira na ova malene zapreke sve se ispeklo (doduše bilo je potrebno nešto više vremena) i na kraju pojelo. 

Recept za američke palačinke možete pronaći na mom starom blogu, gdje se uz pisani dio recepta nalazi i moj DIY video

red velvet cupcakesima također sam Vas već upoznala u jednom starom postu, a spremam i novi post sa čokoladnom varijantom no taj post čitati ćete uskoro. 

Millefoglie sam ovoga puta radila s malo drugačijom kremom no inače . 
Kako bi recept bio što jednostavniji za pripremu koristila sam kremu koja se ne kuha.

Dakle evo i recept:

Millefoglie

1 pakiranje lisnatog tijesta

500 g maskarpone sira

500 ml slatkog vrhnja za šlag

sjemenke 1 mahune vanilije

1 žličica ekstrakta od vanilije

voće po želji

Postupak:

1. Istanjite lisnato tijesto na debljinu od nekoliko mm pomoću vilice izbušite rupe pa nižem izrežite kvadratiće veličine po želji.

2. U pećnicu zagrijanu na 180°C stavite peći lisnato te pecite dok ne dobije zlatnu boju.

3. Izradite meki šlag od slatkog vrhnja.

4. Izmiksajte mascarpone, dodajte mu sjemenke i aromu vanilije i 1/3 izrađenog šlaga. Izmiksajte.

5. Ostatak šlaga pomoću špatule spojite s ostatkom smjese.

6. stavite smjesu u dresir vrećicu. Istisnite smjesu na sve kvadratiće lisnatog tijesta. Na polovicu posložite voće pa poklopite kvadratićima bez voća kako bi na kraju dobili sloj lisnatog, kreme, voća, kreme te ponovno lisnatog tijesta.

 

Nedjelja je bila dan za slano.
Radila sam sendviće te slanu roladu.
Recepte za ova dva recepta možete pronaći u nedavnom postu.

 

Moram se pohvaliti da se za degustaciju ispred našeg štanda stvorio i red :)
Nema boljeg od toga :)

A sada evo i nekoliko slikica.

 

 

 

Tete su mi bile legendarne i jedne od najzabavnijih i najboljih degustatora :)

Sad kad ste pročitali i pogledali slikice vrijeme je da Vas malo i obradujem.

Zahvaljujući Ani i Tei iz Dobre Vibre za Vas imam slatki mali poklončić. 
Riječ je o jednom silikonskom Delimanovom kalupiću za kolaće koji ću dijeliti u nagradnoj igri na facebooku.

Pa stoga sukoliko bi Vam ovakavi kalupić dobro došli...klik klik 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Message