Naslovnica Unique Hrebina

Čuvanje začinskog bilja za hladne dane

Objava 12. studenoga 2014. 0 komentara 1154 prikaza
začinsko bilje
začinsko bilje
začinsko bilje

Ovaj način čuvanje začinskog bilja nije moja neka izmišljotina.Gledate li kuharske programe zasigurno ste vidjeli ovaj trik. No uvijek postoje ljudi koji nisu pa stoga za njih evo ovog kratkog posta.

Kako bi sačuvali začinsko bilje koje volite koristiti u svojoj kuhinji poslužite se ovim trikom sa maslacem.

Ništa jednostavnije.

 


 

Uberite začinsko bilje, operite ga, osušite i sitno nasjeckajte. Izbjegavajte korištenje drvenastih stabljika jer tako nešto nitko ne voli zagristi.
Otopite maslac u mikrovalnoj ili na pari pa zalijte svoje začinsko bilje i pomiješate. 

Upotrijebite kalup za praline ili led i u njega uspete mješavinu maslaca i začina. 
 


Zamrznite. Nakon nekoliko sati kada se maslac stisne, izvadite iz frižidera, izvadite kockice iz kalupa pa spremite u vrećice . 
Naravno ovaj korak možete i preskočiti no pretpostavljam da kalupiće za led ili praline koristite i za neke druge stvari. 

I sada Vam jedino preostaje koristiti svoj oplemenjeni maslac u raznim jelima. Za razne umake, pečenja, tjestenine, gdje god bi stavljali svježe začinsko bilje možete koristiti ovu varijantu sa maslacem.

 

 

Ja sam u maslacu spremila kadulju, limunasti timijan te ružmarin.
 

Na koji način Vi volite spremiti začinsko bilje za zimu?

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Message