Naslovnica Unique Hrebina

Domaće školjkice

Objava 11. ožujka 2015. 0 komentara 351 prikaza
školjkice
školjkice
školjkice

Da ima nešto meditativno i opuštajuće u izradi domaće tjestenine već smo ustvrdili.

Sada nam preostaje samo otkrivati nove oblike i okuse iste.

U zadnje vrijeme mene fasciniraju preslatke školjkice koje je zaista jednostavno napraviti. Ako imate djecu koja vole mijesiti zamolite ih za pomoć. Kvalitetno ćete provesti vrijeme s djecom, zabavit ćete se a i školjkica će. sigurna sam, biti u izobilju. 

Recept je klasičan i na svakih 100 g oštrog brašna ide 1 veliko jaje.

Umijesite glatko tijesto, umotajte ga u prozirnu foliju te ostavite 30-tak minuta da odstoji. Zatim oblikujte valjak koji nožem uzdužno prerežite na 4 dijela. Od svakog dijela napravite tanke ''zmijice'' (promjera oko 0,5 cm).

Nožem izrežite malene komadiće i zatim u svaki utisnite prst te povucite prema sebi (kao da rolate). 

  

 

Ako imate podlogu s nekom zanimljivom teksturom upotrijebite je no u nedostatku tako nečega poslužit će Vam, kao i meni, obična drvena daska. 

Školjkice možete kuhati odmah a višak možete zamrznuti ili posušiti pa koristiti po potrebi...

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Message