Naslovnica Unique Hrebina

Gusarska pita

Objava 02. prosinca 2014. 0 komentara 3100 prikaza
Pita od kokosa
Pita od kokosa
Pita od kokosa

Zašto gusarska?
Pa zato što me kokos i rum podsjećaju na gusare, pješčane plaže, sunce i more....

Recept:

Prhko tijesto:

200 g oštrog brašna
120 g maslaca
1/2 praška za pecivo
1 vanilin šećer
1/2 čašice kiselog vrhnja

Sve sastojke osim vrhnja sjediniti u jednoličnu masu u multipraktiku (dobiju se mrvice). Istresti mrvice, dodati vrhnje  u posudu i kratko samo lagano promijesiti da se mrvice i vrhnje spoje.
Razvaljati na veličinu kalupa te peći sa utegom (riža, grah ili sl.) cca 8 minuta na 170 °C, a zatim bez utega do zlatne boje.

Nadjev :
0,5 l mlijeka
30 g kokosa
50 g gustina
50 g šećera
50 g bijele čokolade
sjemenke 1 mahune vanilije

Sjemenke vanilije, kokos i mlijeko zakuhajte. Kada zakipi ukuhajte gustin i šećer pomiješan sa malo mlijeka. Dodajte bijelu čokoladu te kuhajte nekoliko minuta a zatim ulijte na pečeno tijesto te poravnajte površinu. Pustite da se ohladi.

Ganache:
60 g čokolade za kuhanje
100 ml slatkog vrhnja za šlag
1 čepić ruma

Čokoladu nasjeckajte na malene komadiće, prelijte ganacheom i zagrijavajte u mikrovalnoj sve dok se sva čokolada ne otopi te stopi sa vrhnjem. Dodajte rum te promiješajte i prelijte preko nadjeva. 

Ostavite nekoliko sati u hladnjaku da se sve lijepo poveže i stisne i zatim uživajte u predivnoh kremasto prhkoj piti čiji okus će vas vratiti na sunčane plaže.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Message