Naslovnica Unique Hrebina

Jednostavna salata od hobotnice

Objava 14. rujna 2014. 0 komentara 1600 prikaza
jednostavna salata od hobotnice
jednostavna salata od hobotnice
jednostavna salata od hobotnice

Ljeto je iza nas pa se sa ovakvim ''morskim'' receptima volim prisjetiti sunčanih dana, kupanja i uživanja.

Nekoliko smo puta posjetili zadarsku ribarnicu, no nikada nismo kupili svježu hobotnicu. Ona u naš dom redovito dolazi u smrznutom obliku.

 

Iako ju najčešće jedemo pečenu u pećnici na ''ispod peke'' način ovog puta jedna ogromna hobotnica završila je i u pećnici i na salatu.

No ovog puta donosim vam samo svoju verziju salate.

Nakon mnogo pročitanih recepata  uzela sam ponešto iz svakoga i dobila ovo:

 

Recept (za 2 osobe):

 

1 manja hobotnica

5 kuhanih i na kockice izrezanog krumpira

sol

papar

peršin

maslinovo ulje

 ocat ili limunov sok

češnjak

 

Hobotnicu skuhajte (al dente) u puno vode. Kuhanu hobotnicu narežite na malene kockice, začinite uljem, octom/limunovim sokom , soli i paprom i češnjakom i ostavite u hladnjaku dok spremate krumpir.

Krumpir ogulite, narežite na kockice i skuhajte.

Kuhani i malo ohlađeni krumpir dodajte hobotnici i promiješajte. Probajte pa doradite začine.

Ostavite da se do kraja ohladi u frižideru. Prije posluživanje umiješajte sjeckani peršin i poslužite sa nekim finim kruhom.

 

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Message