Blogosfera Unique Hrebina

Kolač od čokolade

Objava 24. travnja 2015. 1 komentara 2504 prikaza
Kolač od čokolade
Kolač od čokolade
kolač od čokolade

Za dane kad se dođe strgan s posla ali želja za slatkim je jača od umora.
I za one situacije kada Vam od silnih djetetovih Uskršnjih poklona ostane čokolade koja (nažalost) nije fina ali ipak je hrana, a hranu je grijeh baciti onda se krene u ovaj pothvat.

Recept:

80 g maslaca sobne temperature
170 g šećera
80 g čokolade (mliječne ili u mom slučaju ostataka zečića i čokoladnih jaja)
50 g tamne čokolade sa što više kakaa
1 jaje
1 žličica ekstrakta od vanilije
1 žlica kakaa
1 žličica soli
1/2 šalice mlijeka
200 g brašna
1/2 praška za pecivo
1 žličica jabučnog octa

1. Pećnica na 170°C
2. Otopite čokoladu (na pari ili u mikrovalnoj)
3. Za vrijeme dok se čokolada otapa izmiksajte maslac i šećer.
4. U maslac i šećer dodajte otopljenu čokoladu i izmiksajte.
5. Dodajte sve ostale sastojke( osim praška za pecivo i jabučnog octa) i izmiksajte.
6. Prašak za pecivo u malenoj zdjelici pomiješajte sa jabučnim octom i kada se zapjeni dodajte u smjesu i izmiksajte.
7. Smjesu izlijte u lim za pečenje obložen masnim papirom, poravnajte i ako želite po površini rasporedite zdrobljene puslice (ja ih obično radim kada mi ostane viška bjelanjaka pa ih često imam u rezervi) i pecite cca 20 minuta. Provjeravajte čačkalicom.

Ako možete pričekajte da se ohladi prije no što ga krenete jesti (dok je topli malo se mrvi stoga preporučujem pričekati da se ohladi).