Naslovnica Unique Hrebina

Kolač od čokolade

Objava 24. travnja 2015. 1 komentara 2504 prikaza
Kolač od čokolade
Kolač od čokolade
kolač od čokolade

Za dane kad se dođe strgan s posla ali želja za slatkim je jača od umora.
I za one situacije kada Vam od silnih djetetovih Uskršnjih poklona ostane čokolade koja (nažalost) nije fina ali ipak je hrana, a hranu je grijeh baciti onda se krene u ovaj pothvat.

Recept:

80 g maslaca sobne temperature
170 g šećera
80 g čokolade (mliječne ili u mom slučaju ostataka zečića i čokoladnih jaja)
50 g tamne čokolade sa što više kakaa
1 jaje
1 žličica ekstrakta od vanilije
1 žlica kakaa
1 žličica soli
1/2 šalice mlijeka
200 g brašna
1/2 praška za pecivo
1 žličica jabučnog octa

1. Pećnica na 170°C
2. Otopite čokoladu (na pari ili u mikrovalnoj)
3. Za vrijeme dok se čokolada otapa izmiksajte maslac i šećer.
4. U maslac i šećer dodajte otopljenu čokoladu i izmiksajte.
5. Dodajte sve ostale sastojke( osim praška za pecivo i jabučnog octa) i izmiksajte.
6. Prašak za pecivo u malenoj zdjelici pomiješajte sa jabučnim octom i kada se zapjeni dodajte u smjesu i izmiksajte.
7. Smjesu izlijte u lim za pečenje obložen masnim papirom, poravnajte i ako želite po površini rasporedite zdrobljene puslice (ja ih obično radim kada mi ostane viška bjelanjaka pa ih često imam u rezervi) i pecite cca 20 minuta. Provjeravajte čačkalicom.

Ako možete pričekajte da se ohladi prije no što ga krenete jesti (dok je topli malo se mrvi stoga preporučujem pričekati da se ohladi).

Message