Naslovnica Unique Hrebina

Namaz od kefira

Objava 10. rujna 2014. 0 komentara 3600 prikaza
svježe pečeni kruh i namaz od kefira
svježe pečeni kruh i namaz od kefira
svježe pečeni kruh i namaz od kefira

Prije kojih tjedan dana naišla sam na tekst o kefirnim zrncima i o tome zašto je kefir koristan i zašto bi ga se trebalo redovito konzumirati. 

Za sve Vas koji za kefir još niste čuli i pitate se ''kaj je pak sad to''  preporučam da posjetite ove stranice na kojima je sve detaljno pojašnjeno:

link 1

link 2

link 3

Ja ću Vam samo ukratko reći da je kefir napitak koji je okusom podsjeća na jogurt, kod kuće ga je vrlo jednostavno napraviti uz pomoć kefirnih zrnaca a pozitivno djeluje na mnoge funkcije organizma.

Mene je od svega najviše privukla činjenica da jača imunitet. 

S obzirom da smo sa našim dječakom od godine i pol prošlu zimu zbog raznih prehlada dosta vremena proveli kod doktora pa čak i u bolnici odlučila sam nabaviti zrnca kako bi i on mogao jesti kefir i nadam se da ćemo zdravi pregaziti nadolazeće zimsko razdoblje.

 

Najlakši način za nabaviti ta čudesna zrnca je grupa na fejsu pod nazivom Kefirna zrnca, razmjena.

Naravno kada vam se zrnca razmnože na isti način na koji ste ih dobili možete ih proslijediti dalje.

 

I tako svaki dan pijemo malo kefira a danas sam ga i pojela zajedno sa mirisnim, friško pečenim kruhom.

Da bi od kefira dobili namaz recept ne može biti jednostavniji.

 

U cjediljku stavite gustu gazu ili kuhinjsku krpu, u nju isipajte kefir i sve zajedno stavite na nekoliko sati ili preko noći u frižider. Naravno cjediljku stavite u neku zdjelu kako sirutke ne bi imali po cijelom frižideru.

Detaljan opis sa slikama možete pronaći na ovom linku

 

Namaz koji ćete dobiti mnogi zovu i sirom od kefira.

Njega možete začiniti začinima koje volite i pojesti za doručak ili bilo koji drugi obrok.

 

Da je vrijeme ljepše prošetala bih vrtom i ubrala neko začinsko bilje da stavim u njega no nažalost zbog kiše posegnula sam za začinima u teglici.

Tako sam svoj namaz začinila sa malo soli, papra, crvene paprike i češnjaka u prahu.

I u slast ga pojela sa svježe pečenim kruhom… savršen početak dana, zar ne?

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Message