Naslovnica Unique Hrebina

Osvježavajuća ljetna torta

Objava 29. srpnja 2014. 0 komentara 3250 prikaza
Foto: Unique Hrebina
Foto: Unique Hrebina
Ljetna torta

Ako ste od onih koji ni na svom odmoru ne mogu bez slatkoga i volite poslastice napraviti sami, tada je ovaj jednostavni recept upravo za Vas.

Za ovu fantastičnu slatko kiselkastu ljetnu tortu idealnu za zasladiti vruće ljetne dane nije vam potrebna ni vaga, ni mikser, ni puno znanja, ni puno namirnica…

Sve je jednostavno zahtjeva cca 30 minuta vašeg vremena a rezultatom ćete zasigurno oduševiti vaše najdraže.

 


RECEPT

Biskvit:


1 tekući jogurt u čašici

5 na vrh punih žlica glatkog brašna

2 žlice kakaa (može poslužiti i nesquik ili neki drugi čokoladni instant napitak)

5 žlica šećera

3 žlica ulja

½ praška za pecivo

Za premaz biskvita:


2 žlice džema ili marmelade


Krema:


1 teglica kompota od višanja

1 prašak za puding od vanilije

2 žlice šećera

malo vode


Ukras:


Šlag

Džem od višanja

Par kockica ribane čokolade

 

 

 

Postupak:


Biskvit:

Sve sastojke stavite u zdjelu i izmiješajte. Kalup za torte obložite ga papirom za pečenje, ulijte smjesu i stavite peći na 180°C. Pecite cca 15 minuta no vrijeme pečenja uvijek ovisi o pećnici pa je najbolje provjeravati čačkalicom.

Pečeni biskvit malo ohladite pa stavite na tanjur za serviranje i vratite obruč od kalupa oko biskvita.

Biskvit tanko premažite džemom od višanja. Ja sam koristila domaću no ukoliko nemate iskoristite bilo koju marmeladu kako bi vam biskvit bio sočniji.

Ukoliko nemate kalup možete četvrtastu posudu za pečenje pa ovu tortu napravite u formi kolača.


Krema:


Nakon što ste pripremili biskvit u lončić stavite kompot od višanja i stavite na vatru da zavrije. Za to vrijeme prašak pudinga od vanilije pomiješajte sa malo vode i šećerom. Kada višnje zavriju dodajte im mješavinu pudinga, šećera i vode i miješajte dok vam se krema ne zgusne. Potrebno joj je otprilike minutu.

Odmah stavite na biskvit i ostavite da se dobro ohladi prije ukrašavanja.


Ukras:

Upotrijebite šlag koji volite. Napravite ga od slatkog vrhnja, umutite jedan iz vrećice ili ukoliko tražite najjednostavnije rješenje kupite šlag u bočici.

Naribajte malo čokolade i pokapajte sa marmeladom od višanja

 

 

 

 

 


Savjet plus: ukoliko koristite šlag iz bočice tada ukrašavajte svaku šnitu koju poslužujete jer taj šlag kod duljeg stajanja u frižideru u većini slučajeva splasne i nije tako ukusan.


Tako jednostavno, a tako fantastično i fino!

Nadam se da ćete isprobati ovaj recept i javiti dojmove.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Message