Naslovnica Unique Hrebina

Parfe torta sa želeom od višanja

Objava 11. veljače 2015. 0 komentara 3050 prikaza
Parfe torta od čokolade i želea od višanja
Parfe torta od čokolade i želea od višanja
Parfe torta od čokolade i želea od višanja

Želite brzi i jednostavni desert?
Desert za koji Vam nisu potrebna čak ni jaja?
Nastavite čitati i otkrijte što je sve potrebno za ovu slatku malenu, ali iznimno finu torticu.

Podloga za tortu recept je sa coolinarike (sa nekoliko sitnih izmjena). Radila sam cijelu mjeru i osim biskvita za tortu od 20 cm ispalo mi je i 7 muffina. Dakle ako želite napraviti samo podlogu za tortu prepolovite recept koji Vam ovdje prenosim u cijelosti.

Recept:

Žele

250 ml tople vode
250 ml džema od višanja
1 instant želatina

Za početak pripremite žele kako bi bio spreman za kasnije slaganje torte.

1. Pripremite kalup koji mora biti manjeg promjera od promjera kalupa u kojem ćete raditi toru. Ja sam uzela okrugli kalup promjera 17 cm. Kalup premažite sa trunkom margarina i obložite ga prozirnom folijom kako bi kasnije lakše izvadili žele.
2. Promiješajte vodu sa džemom od višanja.
3. Dodajte instant želatinu (pridržavajte se uputa na pakiranju, neke vrste nije potrebno prethodno namakati i zagrijavati a neke je).
4. Mješavinu izlijte u prethodno pripremljen kalup i stavite prvo u frižider da se stisne, a kada izvadite biskvit iz pećnice u duboko zamrzavanje kako bi se za vrijeme dok se biskvit hladi želatina dodatno stisla u zamrzivaču (biti će Vam jednostavnije kod slaganja torte).

Biskvit

100 g šećera
60 g šećera u prahu
125 ml ulja
90 g oštrog brašna
90 g mekog brašna
100 g džema po želji (ja sam stavila kupinu)
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
45 g kakaa
200 ml voćnog jogurta
40 ml mlijeka


1. Upalite pećnicu na 180°C.
2. U posudu stavite sve suhe sastojke i promiješajte pjenjačom kako bi razbili grudice.
3. Dodajte ostale sastojke i izmiksajte.
4. Polovicu smjese izlijte u kalup obložen papirom za pečenje (dno i stranice). Koristila sam podesivi kalup namješten na 20 cm, no možete slobodno koristiti koji god kalup želite, Korištenje većeg kalupa rezultirati će nižom tortom.
5. Ostatak smjese ispecite u košaricama za muffine i pojedite :)
6. Biskvit izvadite iz kalupa i ostavite da se u potpunosti ohladi.

 Biskvitu je dovoljno cca 20 minuta na 180°C no najbolje je ne udaljavati se od pećnice pa povremeno provjeravati čačkalicom.

Krema:

1 pakiranje parfea od čokolade
600 ml mlijeka

1. Parfe kremu pripremite prema uputama na kutiji.


 

Slaganje torte:

1. Biskvit položite na tacnu za serviranje.
2. Vratite obruč kalupa oko biskvita. Obruč možete obložiti papirom za pečenje kako bi si olakšali skidanje kalupa. 
3. Polovicu kreme stavite na biskvit i poravnajte.
4. Izvadite žele iz dubokog zamrzavanja, pažljivo izvadite iz kalupa, odlijepite prozirnu foliju te ga položite na parfe.
5. Prekrijte ostatkom parfe kreme.
6. Stavite u hladnjak na min. 2 sata, zatim maknite kalup i ukrasite po želji.

 

 

 

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Message