Naslovnica Unique Hrebina

Pisanice kao stalak za svijeću/cupcakes

Objava 31. ožujka 2015. 0 komentara 202 prikaza
uskršnji stalak
uskršnji stalak
uskršnji stalak

Želite li ove godine imati jedan neobičan i unikatan ukras na svom Uskršnjem stolu, preporučujem da ga načinite sami.

Stalak koji može poslužiti za svijeće ili cupcakese vrlo jednostavno možete izraditi sami za svega nekoliko kuna i sa samo malo volje i alata.

Drvene pisanice možete pronaći u knjižarama Prosvjete po cijeni od nekoliko kuna za komad (manje za 4 a veće - veličine kokošjeg jajeta za 7 kn po komadu). Ja nisam imala sreće uloviti ni jedno malo pa sam tako uzela dva veća jajeta i jednu olovku. Pitate se zašto olovku, pa zato što su ove pisanice nabodene na tu olovku.

Meni je kod izrade stalka pomogao otac. Malo je reći pomogao. Da prefraziram. Meni je stalak izradio otac jerbo ja kod svoje kuće nemam adekvatan alat. 

Priča ide nekako ovako...

Jednog jutra poslala sam mu materijal (dvije pisanice i famoznu olovku) i molbu/uputstva koja su glasila otprilike ovako:


Dragi tata molim te napravi mi stalak ko što sam ti skicirala.
Postolje promjera cca 8 cm (po mogućnosti sastavljeno od dva kružna oblika različitih promjera).
Izbuši rupu za olovku na postolju i na pisanicama.
Rupe na pisanicama neka ne budu centrirane već malo na hero.
Na vrh stavi još jedan kružni oblik i to je to.
Molim te nemoj zalijepit ni fiksirat ništa da mogu rastavit pa obojat.

Tati je sve bilo jasno i posljepodne istoga dana već dobivam fotografiju stalka a sljedeći dan mi i dolazi. Zajedno sa mališanom koji je kod bake i djeda bio na čuvanju.

Sad je red došao na  mene. 

Stalak sam raskopala, obojila svaki pojedini dio zasebno, pisanice lakovima za nokte (kasnije sam ih samo lagano kistom pošpricala sa malo crne akrilne boje kako bi bile točkaste), a ostale djelove akrilnom bojom. Napominjem da sam za lakovima posegnula samo zbog toga što mi osim crne akrilne boje nije ostala ni jedna druga.

Kad su se svi djelovi posušili spojila sam stalak, pošpricala cijeli stalak lakom u spreju i odmah dodala trunkicu zlatnih šljokica. Nakon što se prvi sloj laka osušio pošpricala sam stalak još jednom, sada kako bih fiksirala zlatne šljokice. 

Morate priznati da je izrada izuzetno jednostavna a  rezultat efektan i zanimljiv stalak koji će podignuti bilo koju kompoziciju ukrasa na stolu. 

Ove godine moja dekoracija je skromna i od prirodnih materijala tako da sam si ovim stalkom unijela malo radosti i boje. Naravno za koji dan to ću učiniti i dodavanjem šarenih pisanica u svoje gnjezdašće koje sam također sama izradila u jednoj šetnji od raznih grana i grančica koje sam onako usput pokupila.

 

Nadam se da ćete se okušati u ovom projektiću.

Još jedna napomena za kraj. Umjesto drvenih jaja možete koristiti plastična ili stiropolna jaja.

... hvala tati koji pomaže sve moje zamisli i nacrte pretoćiti u stvarnost :)

A svima Vama, mojim vjernim čitateljima želim.... Sretan Uskrs...

 

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Message