Naslovnica Unique Hrebina

Pita od jagoda

Objava 22. svibnja 2015. 0 komentara 3950 prikaza
Fenomenalna pita
Fenomenalna pita
Fenomenalna pita

Priznajte da volite jednostavne recepte sa kojima nema puno posla.

Ova pita upravo je to... čak se i ne peče.

A za one koji su ultra lijeni ili im jednostavno pravljenje kolača ne ide od ruke kuhanu kremu mogu zamijeniti kremom za kremšnite iz paketića te si maksimalno olakšati izradu ovog fenomenalnog kolača. 

Sezona je jagoda pa ih moramo maksimalno iskoristiti.

Recept:

Podloga:

300 g mljevenog keksa (ja sam koristila Dolcelin no možete uzeti Petit keksiće i sami ih samljeti)

120 g maslaca

6 žlica mlijeka

Priprema: Mljevenim keksima prvo dodajte mlijeko a zatim otopljeni maslac pa sve dobro izmiješate i utisnite u okrugli kalup za pitu.

 

Krema:

1 puding od vanilije

0,1 l slatkog vrhnja

0,5 l mlijeka

2 žlice šećera

100 g maslaca (sobne temperature)

 

1.Skuhajte pudinge s mješavinom slatkog vrhnja i mlijeka i šećera na uobičajen način tj. mlijeko i vrhnje pomiješate, stavite zakuhati cca 1 dl, u ostatak umiješate praške za puding i šećer pa ulijte u ostatak kada zakipi.

2. Miješate i kuhate cca 2 minute dok ne postane gusto.

3. Prebacite u drugu posudu, preko površine zalijepite prianjajuću foliju i ostavite sa strane da se hladi.

4. Kada krema bude sobne temperature, izradite maslac i zatim ga dodajte kremi. Sve zajedno izmiksajte.

I još:

500 g jagoda

3 banane
1 paketić preljeva za torte a okusom jagode 

Slaganje:

Na pripremljenu podlogu od keksa ravnomjerno rasporedite narezane banane  a na  njih nanesite kremu od vanilije na koju posložite cijele očišćene jagode.

Preljev za torte pripremite prema uputama na pakiranju te žlicom lagano prelijte preko svake jagode.

Ohladite i uživajte!!

Napomena** 
Ovaj recept možete dodatno obogatiti slanom karamelom:

Za to vam je potrebno
1 dl šećera
0,5 dl vručeg slatkog vrhnja za šlag
prstohvat soli
1 žličica maslaca 

U lončić debelog dna stavite otapati šećer na laganoj vatri. Dobro pazite da Vam šećer ne zagori. Kad se sav šećer otopi i dobije zlatnu boju dodajte vruće slatko vrhnje.
Kuhajte dok se sav šećer ne otopi u slatkom vrhnju. Maknite a vatre pa dodajte maslac. Promiješajte  da se rastopi i sve lagano posolite. Ostavite da se malo ohladi pa prelijte po bananama. Ostavite da se u potpunosti ohladi i nastavite a kremom, jagodama i preljevom za tortu.

(Pita na slici je u verziji sa karamelom)

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Message