Naslovnica Unique Hrebina

Ravioli punjeni kremom od hokaido tikvice u umaku od maslaca i kadulje

Objava 03. studenoga 2014. 0 komentara 852 prikaza
ravioli punjeni kremom od hokaido tikvice
ravioli punjeni kremom od hokaido tikvice
ravioli punjeni kremom od hokaido tikvice

Tjestenina bilo kada i u bilo kojem obliku...

Danas Vam donosim jedan pravi jesenski recept koji će Vas očarati ne samo okusom već i jednostavnošću.
Jednostavne stvari najčešće su ono što nas najviše oduševi, nije li tako?

Recept (za cca100 raviola):

2 jaja
200 g oštrog brašna

Punjenje:

1 hokaido tikva (srednje veličine)
malo muškatnog oraščića

Umak:

maslac
 listovi kadulje narezanih na sitne komadiće

Hokaido tikvu prerežete na pola i očistite. Nemojte ju guliti već ju sa koricom okrenutom prema dolje stavite u lim za pečenje i peći u pećnicu na 180°C cca 40 minuta. Dok ne postane mekana.
Za vrijeme dok se tikva peče umijesite tijesto za raviole.
Kada se tijesto lijepo poveže umotate ga u prozirnu foliju i ostavite da se odmori dok vam tikve ne budu pečene.
Kada se tikve ispeku pažljivo odvojite koricu a meso vilicom promiješate sa prstohvatom muškatnog oraščića. Nemojte skidati malo jače pečene tamne dijelove tikve jer vam upravo oni imaju najviše okusa već ih stavite u smjesu za punjenje.
Kremu koju dobijete i kojom ćete puniti raviole stavite u vrećicu za dekoriranje kolača ili vrećicu za zamrzavanje.

Pomoću stroja za izradu tjestenine ili na ''žgance'' razvaljajte tanko tijesto i pomoću okruglog izrezivača izrezujte kružiće promjera cca 3 cm.
Na svakog istisnete nadjev (veličine graha), po potrebi navlažite rubove, prepolovite, pritisnite prstima kako bi se rubovi zalijepili i kasnije još dodatno rubove pritisnite vilicom.
Ukoliko tijesto valjate valjkom tada preporujem da radite četvrtaste raviole kako ne bi tijesto trebali ponovno mijesiti i valjati jer to nije nimalo jednostavno, no ukoliko imate stroj za tjesteninu tada je sve daleko jednostavnije pa se možete poigrati izrezivanjem okruglih raviola i ponovnim valjanjem ostataka tijesta.

Mjere za umak nisu strogo napisane jer količina maslaca ovisi o tome koliko raviola namjeravate pripremiti za jedan obrok.

Nama je za ručak bila dovoljna 1/3 raviola dok sam ostatak pospremila u zamrzivač.
Za nas dvoje bile su dovoljne cca 2 žlice maslaca i nekoliko sitno sjeckanih listova kadulje.
Priprema ovog umaka ne može biti jednostavnija. U tavu stavite maslac i kadulju i propirjate nekoliko minuta.
Pazite da Vam kadulja ne zagori. Na ovaj umak stavite raviole i pomiješate.

Poslužite toplo sa malo ribanog sira po vrhu (Grana Padana) i uživajte u svakom zalogaju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Message