Naslovnica Unique Hrebina

Ravioli sa iznenađenjem u sredini

Objava 14. siječnja 2015. 0 komentara 800 prikaza
ravioli sa iznenađenjem usredini
ravioli sa iznenađenjem usredini
ravioli sa iznenađenjem usredini

Pravljenje domaće tjestenine doživljavam kao jednu vrstu meditacije i opuštanja.

Bilo da je riječ o rezancima, krpicama, mašnicama ili raviolima uvijek uživam spravljajući ih.

Recept (za 4 kom raviola)

Tjestenina:

200 g brašna
2 jaje

Nadjev:

40 g smrznutog špinata (ili svježi blanširan, ocijeđen i usitnjen)
1 režanj češnjaka
sol,
papar,
vegeta
malo ulja
3 žlice svježeg sira

Umak:

malo maslaca
1 grančica ružmarina

Priprema:

Za početak pripremite tjesteninu. Brašno pomiješajte sa jajem te oblikujte kuglu. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite sa strane dok ne pripremite nadjev.

Za nadjev na malo ulja kratko popržite češnjak, dodajte špinat, lagano začinite solju, paprom i prstohvatom vegete. Sklonite sa vatre, malo ohladite pa umiješajte svježi sir. pomoću mašinice za tjesteninu ili valjkom za tijesto istanjite tijesto za raviole. Želite da bude debljine oko 1,5-2 mm.

Izrežite 8 kvadrata veličine cca 10x10 cm. Na sredini 4 kvadrata oblikujte gnijezdo od nadjeva pomoću vrećice za zamrzavanje ili vrećice za ukrašavanje kolača.

Pažljivo odvojite bjelanjak od žutanjka i žutanjak stavite u središte nadjeva. Tijesto oko nadjeva lagano navlažite sa malo vode pa pažljivo preklopite drugim kvadratom tijesta, istiskujući zrak iz raviola te pritišćući kako bi se dva kvadrata dobro spojila.

Uzmite čašu i pomoću nje odrežite višak tijesta kako bi dobili okrugle raviole. Raviole kuhajte 4 minute.

Dok se ravioli kuhaju na malo maslaca lagano popržite sitno sjeckane listiće ružmarina. Kuhane raviole prelijte sa umakom od maslaca i ružmarina i uživajte u svakom zalogaju.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Message